Athens Film Lab- Επτά ταινίες με ελεύθερη είσοδο

Με την προβολή των επιλεγμένων μικρού μήκους ταινιών ολοκληρώνεται το Athens Film Lab, το παράλληλο τμήμα κινηματογραφικής δημιουργίας που εγκαινίασαν οι Νύχτες Πρεμιέρας. Οι ταινίες, με θέμα την Αθήνα θα προβληθούν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναό με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

cinema33

Οι επτά ταινίες προέκυψαν από 21 επιλεγμένες ομάδες παραγωγής, οι οποίες συμμετείχαν σε μία σειρά εργαστηρίων γύρω από την παραγωγή, το σενάριο και την σκηνοθεσία.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν επίσης ένα σεμινάριο σχετικά με τον Υποτιτλισμό για Κωφούς και Βαρήκοους θεατές (SDH), καθώς και την Ακουστική Περιγραφή (Audio Description) για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα project τους και σε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας, σε ειδικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων Νυχτών Πρεμιέρας (23/09 – 4/10).

Οι επτά ομάδες που διακρίθηκαν, κέρδισαν τη χρηματοδότηση του προγράμματος, αξίας 7.000 ευρώ η καθεμία, για την ολοκλήρωση των ταινιών τους.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

  • Ακρυλικό του Νίκου Πάστρα, παραγωγός Φαίδρα Βόκαλη
  • Αll the Splendid Nightclubs of the West του Ευθύμη Κόσεμουντ Σανίδη, παραγωγός Δέσποινα Σιφνιάδου
  • -1 της Νατάσσας Ξύδη, παραγωγοί Φένια Κοσοβίτσα, Μάνος Παπαδάκης
  • Cruiser του Αριστοτέλη Μαραγκού, παραγωγός Βασίλης Χρυσανθόπουλος
  • Η Ζωή ενός Νεκρού του Ορφέα Περετζή, παραγωγός Κωνσταντίνος Βασίλαρος
  • HIWA της Ζακλίν Λέντζου, παραγωγός Βίκυ Μίχα
  • O Εθνικός Κήπος της Σύνης Παππά, παραγωγός Μάρια Ρεπούση

Όλες οι ταινίες θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους για Κωφούς και Βαρήκοους (Greek SDH: Subtitles for the Deaf and Hard-of-Hearing), σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

Tο Athens Film Lab είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα ανάπτυξης κινηματογραφικών ιδεών, επεξεργασίας σεναρίων και αναζήτησης συμπαραγωγών με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και workshop, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα από το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας, σε επιμέλεια της παραγωγού Αλεξάνδρας Μπουσίου.

Σκοπό του Athens Film Lab είναι η υποστήριξη και η προώθηση των νέων κινηματογραφιστών μέσα από μια σειρά εξειδικευμένων εργαστηρίων, ομιλιών και pitching sessions με Έλληνες και ξένους παραγωγούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους. Συγχρόνως, στόχος ήταν και η ανάδειξη της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της Αθήνας και η προώθηση των στοιχείων που την καθιστούν διαχρονική μητρόπολη, σταυροδρόμι ιδεών και τουριστικό προορισμό.

Πηγή: in.gr