Τοπ 5 Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί Στην Ευρώπη (vid)

Χριστούγεννα. Η αγαπημένη γιορτή των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Τι καλύτερο από ένα ταξίδι σε μέρη μαγικά, πανέμορφα και βγαλμένα από τον κόσμο των παραμυθιών; Ζούμε, ίσως, στην πιο όμορφη και ιστορική ήπειρο του κόσμου, με πρωτεύουσες που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον και προσελκύουν πλήθος τουριστών από όλη την υφήλιο. Τα Χριστούγεννα, οι πρωτεύουσες και όλες οι πόλεις και χωριά, φορούν τα γιορτινά τους και μας καλούν να τις επισκεφτούμε. Στη συνέχεια, ακολουθεί μια λίστα με τους 5 καλύτερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς στην Ευρώπη.

  1. Ροβανιέμι – Φινλανδία

ροβανιερι

ροβανιερι3

ροβανιερι2

Από τη λίστα ήταν αδύνατο να λείπει το εκπληκτικό χωριό του Άγιου Βασίλη. Στην παγωμένη Φινλανδία και πολύ κοντά στον Αρκτικό κύκλο, βρίσκεται το χωριό του αγαπημένου Αγίου των παιδιών, στο οποίο η μαγεία κυριαρχεί όλο το χρόνο. Αξιοθέατα αποτελούν το σπίτι του Άγιου Βασίλη στο Santa Park, το εργοστάσιο παιχνιδιών, οι τάρανδοι και το ταχυδρομείο στο οποίο ταχυδρομούνται κάθε χρόνο χιλιάδες γράμματα από παιδιά όλου του κόσμου.

  1. Βιέννη – Αυστρία

vienna

vienna2

vienna3

Το παραμύθι των Χριστουγέννων στη Βιέννη παίρνει άλλη διάσταση από τα συνηθισμένα. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας συνδυάζει έντεχνα την ιστορία με τον πολιτισμό, τη σύγχρονη τέχνη και την παράδοση. Διαιρεμένη σε 23 τμήματα προσφέρει πολλούς και εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης για τους επισκέπτες της. Αξίζει μια επίσκεψη στο ιστορικό της κέντρο, στη διάσημη ρόδα της πόλης, στα vintage shops, στο Schönbrunn Palace, στα Coffeehouses, στην Όπερα και στα μουσεία τέχνης.

  1. Δουβλίνο – Ιρλανδία

dublin

dublin2

Το εορταστικό κλίμα του Δουβλίνο αυτές τις μέρες, έχει μεταμορφώσει την πόλη σε μια απέραντη παραμυθούπολη. Η πόλη είναι στολισμένη και έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της. Χριστουγεννιάτικη ατραξιόν αποτελεί η χριστουγεννιάτικη αγορά που  βρίσκεται σε ένα υπέροχο σκηνικό γύρω από το ναό του Αγίου Στεφάνου. Δοκιμάστε ποκ κορν, γευστικότατες κρέπες, παραδοσιακά γλυκά, σιντριβάνι σοκολάτας, και ζεσταθείτε με ένα ποτήρι ζεστό κρασί. Αξίζει να επισκεφτείτε το κάστρο του Δουβλίνου, τη περιοχή Temple Bar, το Trinity College, το σπίτι ων Δασμών, το καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου, τη γέφυρα Οκόνελ και τη Ζυθοποιία Guiness.

  1. Παρίσι – Γαλλία

paris1

paris2

paris3

Η πόλη του Φωτός, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα. Όποια εποχή και να επισκεφτείς το Παρίσι, έχει τον τρόπο να σε ξετρελάνει και να σε ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Τα Χριστούγεννα, η πόλη φοράει τα γιορτινά της, οι δρόμοι είναι στολισμένοι και φωτισμένοι, στήνονται εποχιακά παγοδρόμια σε πολλές γωνιές της πόλης και χριστουγεννιάτικες αγορές (πέρα από τα πολυκαταστήματα) εμφανίζονται σε πολλά σημεία του γιορτινού Παρισιού. Αξίζει να επισκεφτείτε τον Πύργο του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου, την Παναγιά των Παρισίων, τη λεωφόρο Champs-Élysées με την Αψίδα του Θριάμβου, το Τροκαντερό και τη συνοικία Quartier latin. Για τους μικρούς μας φίλους, η Disneyland γιορτάζει και  η μαγεία των παραμυθιών συναντάει την μαγεία των Χριστουγέννων.

  1. Πράγα – Τσεχία

prague2

prague

prague3

Μια πόλη βγαλμένη από τον εντυπωσιακό μεσαίωνα, με γοτθικές κορυφές και μπαρόκ ύφος, που αποκαλείται και ως η “χρυσή πόλη”.  Πλημμυρισμένη με φως, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα και όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές, η Πράγα εγγυάται ένα αξέχαστο ταξίδι με άρωμα ζεστού zvarak και γευστικότατων Trdlo. Αξίζει να επισκεφτείτε τη Γέφυρα του Καρόλου, το κάστρο της Πράγας, το δρόμο των αλχημιστών, το μνημείο του Γιαν Χάους και την εκπληκτική Old Town Square με το εντυπωσιακό Αστρονομικό Ρολόι.

Καλά Χριστούγεννα!