Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας

Το επισκεφτήκαμε και σας το παρουσιάζουμε.

Στη λεωφόρο Κηφισίας, πίσω από το ΟΑΚΑ, βρίσκεται το HELEXPO PALACE. Αυτόν τον καιρό (και μέχρι 21 Φεβρουαρίου) τρέχει η έκθεση στην οποία η σοκολάτα έχει τον πρώτο λόγο. Η είσοδος της έκθεση σε προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει.

sokolata1

Ο κόσμος αρκετός, πολλές οι οικογένειες, πολλά τα παιδιά, μεγάλος ο ενθουσιασμός και τεράστια η ανυπομονησία.

Η έκθεση ξεκινάει με την ιστορία της σοκολάτας και τη σχέσης της με τους Αζτέκους. Μια “ιθαγενής” σε παίρνει από το χέρι και σε ξεναγεί στο πιο όμορφο ταξίδι….της σοκολάτας. Στη συνέχεια σε μια καλύβα του Αμαζονίου παρακολουθούμε την πορεία του κακάου και της σοκολάτας στην Ευρώπη με τη βοήθεια του σκολατοεξερευνητή Θανάση Τσαλταμπάση.

sokolata2

sokolata4

Η περιπλάνησή μας στη ζούγκλα τελειώνει και βρισκόμαστε στη σύγχρονη εποχή. Στο εργαστήριο σοκολάτας παρακολουθούμε τα στάδια παραγωγής και συσκευασίας της σοκολάτας και στο εργαστήριο μπισκότου βλέπουμε τη διαδικασία παραγωγής ενός μπισκότου.

sokolata6

Αξιοσημείωτη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η πορεία μέσα από τη Μηχανή του Χρόνου, η οποίος μας οδηγεί, μέσω ενός λαβυρίνθου, από τον ιερό ναό του κακαόσπορου στον μεγαλύτερο καταρράκτη σοκολάτας της Ευρώπης. (Μόνο οι ούμπα λούμπα έλειπαν από αυτό το σοκολατένιο και μαγικό κόσμο).

Οι εκπλήξεις ήταν πολλές, τα κεράσματα ποικίλα και το στήσιμο της έκθεσης άψογο.

sokolata5

Κατάλληλο για παιδιά και για μεγάλους που νιώθουν ακόμα παιδιά.

Ωράρια λειτουργίας

  • Καθημερινά: 9:00 – 19:00

  • Σάββατο: 11:00 – 21:00 &

  • Κυριακή: 11:00 – 19:00

Helexpo Maroussi – Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο
Λεωφ. Κηφισίας 39