Οι νέες ταινίες στο σινεμά

Ένας άλλος κόσμος

Σκηνοθεσία-Χριστόφορος Παπακαλιάτης,

Πρωταγωνιστούν-

J.K.Simmons, Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Andrea Osvart, Μαρία

Καβογιάννη, Μηνά Χατζησάββα, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη

Σενάριο- Χριστόφορος Παπακαλιάτης

παπακαλιατης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Πρόκειται για μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα. Τρεις ιστορίες που ενώνουν Έλληνες και ξένους πολίτες. Τρεις ιστορίες που φέρνουν κοντά δύο διαφορετικούς κόσμους, σε μια Ελλάδα που αλλάζει. Διαφορετικές οπτικές, από διαφορετικές γενιές, πάνω σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, το εργασιακό αλλά και τη δεύτερη ευκαιρία που οι ήρωες επιζητούν, με όχημα τον έρωτα. Τρεις γενιές Ελλήνων που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα και ξεφεύγουν μέσα από έναν δυνατό έρωτα. Τρεις γενιές ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας και ερωτεύονται Έλληνες στη δυσκολότερη περίοδο. Κάθε ιστορία έχει τον τίτλο της. Κάθε ιστορία έχει τη δική της ματιά, το δικό της δίλλημα και τη δική της ανατροπή έως ότου ενωθούν σε μια ενιαία πλοκή. Μύθοι και πραγματικότητα χτίζονται και γκρεμίζονται πότε γλυκά, πότε βίαια. “Ένας άλλος κόσμος” Μία σύγχρονη ερωτική τριλογία σε μία Ελλάδα που αλλάζει.

Ο ΚΑΛΟΣΑΥΡΟΣ

Σκηνοθεσία-ΠΙΤΕΡ ΣΟΧΝ

Πρωταγωνιστούν-

ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΡΟΒΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΑΗΛΙΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ, ΥΑΚΙΝΘΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΚΙΔΗ, ΑΝΤΡΙΑ ΡΑΠΤΗ, ΒΑΪΤΣΑ ΠΙΕΡΡΑΚΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΤΣΟΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ, ΝΤΕΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΜΒΡΑΖΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΝΔΥΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Σενάριο- ΜΕΓΚ ΛΕΦΟΒ

καλοσαυρος

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σε ένα κόσμο όπου οι δεινόσαυροι δεν έχουν αφανιστεί, ένας νεαρός Απατόσαυρος με το όνομα Άρλο γίνεται φίλος με τον Σπόρο, ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων. Μαζί θα διασχίσουν έναν αφιλόξενο και μυστηριώδη κόσμο. Ο Άρλο θα μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους του, καθώς ανακαλύπτει όλα αυτά για τα οποία είναι ικανός.

Ο Διαιτητής, του Πάολο Τζούκα

Σκηνοθεσία: Πάολο Τζούκα

Σενάριο: Πάολο Τζούκα, Μπάρμπαρα Αλμπέρτι

Πρωταγωνιστούν: Στέφανο Ακόρσι, Τζέπι Κουτσιάρι, Ιάκομπο Κουλίν, Μπενίτο Ούργκου, Αλέσιο Ντι Κλεμέντε, Μάρκο Μέσερι, Φραντσέσκο Πανοφίνο

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Εμπνευσμένος από μια σειρά πραγματικών σκανδάλων από τον κόσμο του αθλητισμού, ο πολυβραβευμένος για τις μικρού μήκους και τα διαφημιστικά του, Πάολο Τζούκα, μας χαρίζει μια κοφτερή σάτιρα-κριτική στο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Παράλληλα, με εκθαμβωτική ασπρόμαυρη φωτογραφία και μια εικονοκλαστική σκηνοθεσία , γεμάτη ξεκαρδιστικές βιβλικές αναφορές και απροσδόκητες μιούζικαλ και γουέστερν επιρροές , ο «Διαιτητής» ξετυλίγει μια διαχρονική ιστορία για τη στρογγυλή θεά, τον έρωτα και το πεπρωμένο, στην καλύτερη παράδοση της αθάνατης ιταλικής κωμωδίας.

Με το Κεφάλι Ψηλά

Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Μπερκό

Σενάριο: Εμανουέλ Μπερκό, Μαρσιά Ρομάνο

Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Μπενουά Μαζιμέλ, Σάρα Φορεστιέ, Ροντ Παραντό

μετοκεφαλιψηλα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Έχοντας εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του σε ηλικία 6 ετών, ο Μάλονι βρίσκεται συχνά πυκνά στα δικαστήρια ανηλίκων. Η Φλόρενς, δικαστικός ανηλίκων που πλησιάζει στη συνταξιοδότηση και ο Γιαν, σύμβουλος ανηλίκων που και ο ίδιος πέρασε πολύ δύσκολη παιδική ηλικία, αναλαμβάνουν την επιτήρηση του σε μια κοινή προσπάθεια να τον σώσουν.
Όταν η συμπεριφορά του χειροτερεύει, ο Μάλονι, θα οδηγηθεί σε ένα αυστηρότερο εκπαιδευτικό κέντρο, όπου εκεί θα συναντήσει την Τες, μια πολύ ιδιαίτερη νεαρή κοπέλα που θα του δείξει ότι υπάρχουν λόγοι για να ελπίζει για το αύριο.

Ο Ηλίθιος

Σκηνοθεσία: Γιούρι Μπίκοφ

Σενάριο: Γιούρι Μπίκοφ

Πρωταγωνιστούν: Αρτέμ Μπιστρόφ, Νίνα Αντιούχοβα, Σεργκέι Αρτσιμπάσεβ, Πιοτρ Μπαραντσέεφ, Νικολάι Μπεντέρα

ilithios

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένας υδραυλικός, ο αθώος και ιδεαλιστής Ντίμα αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του μελετώντας για να γίνει μηχανικός. Ένα βράδυ πηγαίνοντας σε μια εργατική πολυκατοικία για μια διαρροή αντιλαμβάνεται ότι το πολυώροφο κτίριο όπου στοιβάζονται δεκάδες οικογένειες  πρέπει να εκκενωθεί γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει. Τρέχει να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις δημοτικές αρχές, όμως καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ο Ντίμα περνάει όλη τη νύχτα κυνηγώντας τους διεφθαρμένους τοπικούς αξιωματούχους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει εκείνους που η καλή κοινωνία έχει αποφασίσει να ξεχάσει.