Πέθανε ο θρύλος της ροκ, David Bowie

Τεράστιο σοκ αλλά και απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει στο καλλιτεχνικό χώρο καθώς και στα εκατομμύρια των θαυμαστών του ανά τον κόσμο η είδηση του θανάτου του θρύλου της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Κυριακή, από καρκίνο σε ηλικία 69 ετών.

david

Την είδηση του θανάτου του μεγάλου καλλιτέχνη επιβεβαίωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεών του αλλά και ο γιος του. «Είμαι πολύ λυπημένος που σας λέω ότι η είδηση είναι αλήθεια. Θα είμαι εκτός σύνδεσης για λίγο καιρό. Αγάπη σε όλους», ανέφερε το μήνυμα του  Zowie Bowie.

Ο ίδιος δεν ανέφερε την αιτία θανάτου, ωστόσο σε ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του καλλιτέχνη στο facebook αναφέρεται πως ο Ντ. Μπάουι πέθανε μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο. «Ο Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε ήμερα, έχοντας δίπλα του τα μέλη της οικογένειάς του, έπειτα από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους».

Ο Ντέιβιντ Μπάουι είχε κλείσει στις 8 Ιανουαρίου 69 χρόνια ζωής ενώ ανήμερα των γενεθλίων του είχε κυκλοφορήσει ο δίσκος του «Blackstar», ο οποιος έμελλε να είναι ο τελευταίος του. Τον τελευταίο καιρό είχε σταματήσει τις ζωντανές εμφανίσεις και τις περιοδείες, κανείς όμως δεν γνώριζε για την ασθένεια του.

Τραγουδιστής και παραγωγός, ο Μπάουι έχει στο ενεργητικό του αρκετές σημαντικές δουλειές. Το 1972 ήρθε η πρώτη του μεγάλη επιτυχία  με το άλμπουμ The Rise and Fall of Ziggy Stardust. Εκτοτε κυκλοφόρησε πολλές και μεγάλες επιτυχίες, ενώ η φήμη του εκτοξεύθυηκε το 1975 όταν έγραψε και τραγούδησε το «Fame».

Γνωστός για τις εκκεντρικές του εμφανίσεις και τις μεταμφιέσεις του, ο Μπάουι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για σημαντικούς καλλιτέχνες της ροκ σκηνής.

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του: The Man Who Sold the World, Ziggy Stardust, Modern Love, Rebel, Rebel, Ziggy Stardust, Heroes, Moonage Daydream, Changes και Space Oddity.

https://www.youtube.com/watch?v=cYMCLz5PQVw

https://www.youtube.com/watch?v=r8NZa9wYZ_U

Πηγή: ethnos.gr