Η Apple φέρνει το Night Shift με την επόμενη αναβάθμιση

Στην επόμενη αναβάθμιση του iOS 9.3, η Apple θα ενσωματώσει ένα νέο feature που ονομάζεται Night Shift και το οποίο θα προσαρμόζει αυτόματα την οθόνη όταν είναι βράδυ, προκειμένου να την κάνει πιο εύκολη για τα μάτια.

nightshift

Η Apple επικαλείται μελέτες που δείχνουν ότι η έκθεση σε έντονο μπλε φως το βράδυ μπορεί να επηρεάσει τους κιρκαδικούς ρυθμούς σας, καθιστώντας πιο δύσκολο να αποκοιμηθείτε.

Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί με το Night Shift, το οποίο χρησιμοποιεί την ώρα και την τοποθεσία σας για να αντιληφθεί πότε δύει ο ήλιος. Τότε αλλάζει αυτόματα τα χρώματα στην οθόνη “στο θερμότερο άκρο του φάσματος, καθιστώντας την ευκολότερη για τα μάτια σας». Το πρωί, η οθόνη επιστρέφει στο φυσιολογικό.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του iOS 9.3 θα είναι το Notes, κάνεις διάφορες σημειώσεις για τον εαυτό σου μόνο και μπορείς να τις δεις μόνο εσύ με τη χρήση του δαχτυλικού αποτυπώματος. Για παράδειγμα μπορείς να σημειώσεις κωδικούς, pin καρτών, κλπ.

Προς το παρόν, το iOS 9.3 είναι διαθέσιμο μόνο για developers, η Apple δεν διευκρίνισε πότε θα έρθει σε non-beta χρήστες.

Πηγή: techblog.gr