Οι Χάρτες της Google θα προβλέπουν και τον προορισμό σας

Στοιχεία ικανά να προσδιορίσουν τον επόμενο προορισμό σας διέκρινε ότι έχει στη διάθεσή της η Google, η οποία αναμένεται να προσθέσει στους Χάρτες της τη σχετική πρόβλεψη, διευκολύνοντας τον οδηγό. Η σχετική ενημέρωση του app για Android αναμένεται άμεσα.

google maps

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα προσθέσει το Driving Mode στους Χάρτες Google. Συνυπολογίζοντας σειρά παραμέτρων, θα επιχειρεί να προβλέψει πού πάτε χωρίς να χρειαστεί να εισάγετε τον προορισμό σας, ώστε να χαράξει τη βέλτιστη διαδρομή, με βάση την τρέχουσα κίνηση στους δρόμους -όπου υπάρχει η πληροφορία αυτή- να κάνει μια εκτίμηση του χρόνου που απαιτείται ή να βρει χρήσιμες παρακάμψεις.

Για να κάνουν την πλέον ασφαλή πρόβλεψη οι αλγόριθμοι των Χαρτών Google θα χρησιμοποιούν το ιστορικό των διαδρομών του χρήστη, τις διαδικτυακές αναζητήσεις του μέσω Google, τις τοποθεσίες που έχει βρεθεί, τις αποθηκευμένες διαδρομές, αλλά και την ημέρα και την ώρα.

Έτσι για παράδειγμα εάν γίνεται χρήση των Χαρτών γύρω στις 9:00 κάθε μέρα από την τοποθεσία που έχει οριστεί ως «Σπίτι» στην τοποθεσία «Εργασία», το πιθανότερο είναι ότι επιστρέφετε σπίτι και οι Χάρτες θα προβλέψουν με ευκολία τον προορισμό σας και σήμερα και θα αντλήσουν σχετικές τρέχουσες πληροφορίες για την κατάσταση στους δρόμους.

Εάν η χρήση των Χαρτών γίνει Κυριακή στις 9:00, τότε η πιθανότητα να πηγαίνετε στη δουλειά θα μειώνεται και το σύστημα θα αναζητά σειρά άλλων παραμέτρων για να κάνει την εκτίμησή του -για παράδειγμα, από τις πρόσφατες αναζητήσεις σας στο Web ή στους Χάρτες.

Πηγή: tanea.gr