Νέες ταινίες στο σινεμά

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (THE REVENANT)

revenant2

Σκηνοθεσία: ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ ΙΝΙΑΡΙΤΟΥ
Σενάριο: ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΓΚ. ΙΝΙΑΡΙΤΟΥ & ΜΑΡΚ Λ. ΣΜΙΘ
Ηθοποιοί: ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ, ΛΟΥΚΑΣ ΧΑΑΣ, ΟΥΙΛ ΠΟΥΛΤΕΡ, ΤΟΜ ΧΑΡΝΤΙ, ΝΤΟΝΑΛ ΓΚΛΙΣΟΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ (Τομ Χάρντι). Με οδηγό του την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την οικογένειά του, ο Γκλας πρέπει να αντέξει τον βαρύ χειμώνα σε μια ανελέητη προσπάθεια να ζήσει και να βρει λύτρωση.

STEVE JOBS

steve

Σκηνοθεσία: ΝΤΑΝΙ ΜΠΟΪΛ
Σενάριο: ΑΑΡΟΝ ΣΟΡΚΙΝ & ΓΟΥΟΛΤΕΡ ΙΣΑΚΣΟΝ
Ηθοποιοί: ΚΕΙΤ ΓΟΥΙΝΣΛΕΤ, ΤΖΕΦ ΝΤΑΝΙΕΛΣ, ΣΕΘ ΡΟΓΚΕΝ, ΜΑΪΚΛ ΦΑΣΜΠΕΝΤΕΡ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

O υποψήφιος για Όσκαρ β’ ρόλου στην ταινία 12 Χρόνια Σκλάβος -12 Years a Slave Μάικλ Φασμπέντερ αναλαμβάνει να ενσαρκώσει ένα πρόσωπο σταθμό για τον 20ο αιώνα, τον ιδιόρρυθμο γκουρού της τεχνολογίας και ιδρυτή του κολοσσού που ακούει στο όνομα Apple, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη δημιουργία εργαλείων που θα βελτίωναν την επικοινωνία των ανθρώπων και θα αύξαναν την αποδοτικότητά τους, την ίδια στιγμή που καθιστούσε εαυτόν από τους πλέον αντιπαθείς, αν όχι μισητούς, ανθρώπους. Ο ένας και μοναδικός Ντάνι Μπόιλ, μετά τα “πειραγμένα” ρεαλιστικά δράματά του και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της χώρας του, αναλαμβάνει ένα ακόμα απαιτητικό εγχείρημα, Οσκαρικών προδιαγραφών: να φωτίσει κινηματογραφικά τρία λανσαρίσματα – σταθμούς στην καριέρα του Τζομπς: το Macintosh (1984), το ΝeΧΤcube (1988) και το iMac (1998).

ΚΟΚΟΡΟΚΙ: Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ (ΜΕΤΑΓΛ.)

kokoraki

Σκηνοθεσία: ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ & ΡΟΝΤΟΛΦΟ ΑΛΑΤΡΙΣΤΕ
Σενάριο: ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΟΜΠΕΣΙΚ & ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΡΙΒΑ ΠΑΛΑΘΙΟ ΑΛΑΤΡΙΣΤΕ
Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, ΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΤΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑΪΚΟΥ, ΒΑΣΩ ΚΑΤΣΙΚΕΡΟΥ, ΝΤΕΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΓΚΑ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΡΟΝΤΗΡΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΙΕΡΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Όταν γεννήθηκε ο Ρόκι ήταν ένα αδύναμο κοτοπουλάκι. Αλλά όταν ο κακός μεγάλό-αγρότης της περιοχής απειλεί να καταστρέψει το σπίτι και την οικογένεια του, ο Ρόκι θα πρέπει να μεταμορφωθεί από ένα συνεσταλμένο, νεαρό “κοτόπουλο”» σε ένα γενναίο κόκορα. Ο Ρόκι και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια που θα μας αποδείξει για μια ακόμη φορά, πως δεν πρέπει να κρίνουμε τίποτα από το μέγεθός του.