Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης προσέφερε το ιστορικό του κτίριο στο κέντρο της πόλης για τη φιλοξενία της 32ης συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (ΕΚΝΕ) που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015.

metropolitan1

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.), συνιστά μια από τις 33 εθνικές επιτροπές που λειτουργούν υπό των συντονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, μια πανευρωπαϊκή οργάνωση με σκοπό την προώθηση των Ευρωπαϊκών διαπολιτισμικών σχέσεων και την ανταλλαγή απόψεων σε ποικίλα θέματα μεταξύ των νέων της Ευρώπης.

metropolitan2

metropolitan3

Στην 32η Συνδιάσκεψη συμμετείχαν περίπου 200 νέοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία ιδιαίτερη και ποιοτικά άρτια προσπάθεια κοινωνικής ευαισθητοποίησης μιας διεθνούς δράσης από νέους για νέους.

Συγκεκριμένα, στο κτίριο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, κατά τη 2η ημέρα της συνδιάσκεψης, φιλοξενήθηκαν οι επιτροπές που αποτελούν την παραγωγή ομόφωνων ψηφισμάτων πάνω σε τρέχοντα ευρωπαϊκά ζητήματα που τέθηκαν σε αυτές προς εξέταση, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες εμβάθυναν με τον ουσιαστικότερο τρόπο στην πολιτισμένη συζήτηση και στο διάλογο με ανταλλαγή επιχειρημάτων.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξενεί τις εργασίες της συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, έπειτα από την 29η συνδιάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο campus Αμαρουσίου τον Απρίλιο του 2014.

Μάθετε περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr