Η Sciron για ακόμη μια φορά συμμετέχει στο διαγωνισμό F1 in schools

Με εφόδιο την αγάπη τους για το -μέχρι τώρα- μακρινό κόσμο της Formula 1 ξεκινούν οι μαθητές του Αρσακείου Τοσιτσείου Εκάλης την πορεία τους στο διαγωνισμό F1 in schools. Η ομάδα τους, Sciron, πήρε το όνομα της από την αρχαιοελληνική ονομασία Σκίρων του βορειοδυτικού ανέμου, θέλοντας έτσι οι μαθητές να συνδέσουν την αεροδυναμική με το ξεχωριστό ελληνικό στοιχείο.

sciron2

Ο διαγωνισμός F1 in schools είναι ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός Τεχνολογίας που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 9-19 ετών, και διεξάγεται σε 34 χώρες. Οι ομάδες καλούνται να σχεδιάσουν ένα μονοθέσιο, εντός συγκεκριμένων προϋποθέσεων, και παράλληλα να μπορέσουν να βρουν πόρους για να του δώσουν πραγματική υπόσταση. Μέσω αυτού οι μαθητές μαθαίνουν να συνεργάζονται και άλλες αξίες που θα χρειαστούν σίγουρα στην επαγγελματική τους ζωή.

sciron

sciron5sciron6

Η ομάδα Sciron έχει συμμετάσχει ήδη δύο φορές στο διαγωνισμό και παρά την μικρή της εμπειρία έχει κατακτήσει το βραβείο Καλύτερης Προφορικής Παρουσίασης, το 2014, και το βραβείο Pressure Challenge, το 2015. Αυτοί είναι μόνο δύο από τους πολλούς τίτλους που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής και τα μέλη ελπίζουν σε μία ακόμη καλύτερη παρουσία φέτος. Με χορηγούς όπως η γερμανική εταιρία ρουλεμάν GRW και η Porsche Hellas, και έχοντας εργαστεί με αφοσίωση στο φετεινό μοντέλο η εταιρεία που υλοποιεί το όνειρο δεν είναι άλλη από την CNC TRAINING που ακόμα και με υλικά μέσα στηρίζει την ομάδα μας.Η Sciron φλερτάρει μία θέση στους παγκόσμιους τελικούς του 2016. Ας της ευχηθούμε να καταφέρει να δώσει το «παρών» και να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας.