“Το κουρδιστό πορτοκάλι” στη σκηνή του θεάτρου Κιβωτός.

Τι να ξεκινήσω να λέω για αυτήν την παράσταση; Μοναδική σκηνοθεσία, απρόβλεπτες κινήσεις στη σκηνή, έξυπνη θεατρικότητα των χαρακτήρων, ερμηνείες για πολλά βραβεία. Η μεταφορά του “Το κουρδιστό πορτοκάλι” στη σκηνή του θεάτρου Κιβωτός, τα είχε όλα. Από αγωνία και αγανάκτηση μέχρι συμπόνια και τελικά προβληματισμό. Η παράσταση θα παίζεται μέχρι την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016.

κουρδιστο

Ας δούμε μια μικρή περιγραφή του έργου.

Η παράσταση διαπραγματεύεται αφηγείται την ιστορία του νεαρού Άλεξ, αρχηγού μιας συμμορίας συνομηλίκων του, που διασκεδάζουν σκορπίζοντας βία: κλοπές, βιασμοί και βανδαλισμοί είναι η καθημερινότητά τους. Οι μεγάλες αγάπες του Άλεξ είναι τα ναρκωτικά, οι βιασμοί και η Ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν. Μετά από μια δολοφονία, ο Άλεξ συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Για να αποκτήσει την ελευθερία του, δέχεται να συμμετέχει σαν «πειραματόζωο» σε ένα πρωτοποριακό σύστημα σωφρονισμού που μελετά η κυβέρνηση.

Το έργο θέτει το πρόβλημα της αντιμετώπισης της νεανικής βίας αλλά και το θέμα της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου για να επιλέξει το καλό ή το κακό.

Πάρτε μια γεύση από την παράσταση κάνοντας κλικ εδώ:

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γ. Κακλέας

Ερμηνεύουν: Κ. Ασπιώτης, Κ. Γιαννακόπουλος, Λ. Κτεναβός, Μ. Κωνσταντινίδου. Σκην.: Μ. Παντελιδάκης. Κοστ.: Μ. Καραπούλιου.

Περισσότερες πληροφορίες :

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:15
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 18:00 & 21:15
Κυριακή 20:00
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15€, Φοιτητικό:12 €, Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας.

Αγορά εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Θεάτρου ΚΙΒΩΤΟΣ
Πειραιώς 115 Γκάζι ,τηλ.2103427426
καθημερινά 10:00-13:00 & 17:00-22:00
Κρατήσεις μέσω Internet: viva.gr