Mozilla Firefox 44: αναβάθμιση με σύστημα ειδοποιήσεων

Η δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων από δικτυακούς τόπους προστέθηκε στον browser του ιδρύματος Mozilla. Στη έκδοση 44 του Firefox για Windows, Mac και Linux, ο χρήστης μπορεί να ορίσει να ενημερώνεται από δικτυακούς τόπους, χωρίς να χρειαστεί να τους επισκεφτεί.

firefox

Έτσι, μπορεί για παράδειγμα να ενημερώνεται για τις νεότερες προσθήκες σε μια σελίδα προσφορών ενός διαδικτυακού καταστήματος, για τις νέες ανακοινώσεις από ένα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, ή για νέα αλληλογραφία, υπό την προϋπόθεση ότι έχει δώσει τη συγκατάθεσή του γι’αυτό.

Για την ενεργοποίηση των λεγόμενων Push Notifications στη νεότερη έκδοση του Firefox, Firefox 44, ο χρήστης αφού επισκεφτεί τον δικτυακό τόπο που τον ενδιαφέρει, πρέπει να κάνει δεξί κλικ στο εικονίδιο του λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων. Εκεί, θα δει τις Άδειες (Permissions) που αφορά στον δικτυακό τόπο που επισκέφτηκε και μπορεί να επιτρέψει (Allow) τη λήψη ειδοποιήσεων -εάν φυσικά υποστηρίζεται από τον δημιουργό του δικτυακού τόπου-, ώστε να μην χρειαστεί να διατηρεί ανοικτό tab και να κάνει refresh για να δει νέο περιεχόμενο.

Εναλλακτικά, από το μενού του Firefox, ο χρήστης πρέπει να μεταβεί στην ενότητα Content στα Options και να επιλέξει (Choose) τους δικτυακούς τόπους από τους οποίους θέλει να δέχεται Web Push Notifications. Με την ίδια διαδικασία, ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει έναν ή περισσότερους δικτυακούς τόπους από τη λίστα αυτών που έχει παραχωρήσει άδεια ενημερώσεων.

Πηγή: in.gr