«Valentine goes Megaron»

To Mέγαρο προτείνει το διήμερο αφιέρωμα Valentine goes Megaron σε όσους θέλουν να γιορτάσουν φέτος τον έρωτα με έναν ξεχωριστό τρόπο και υποδέχεται τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, με τάνγκο, μουσική, σινεμά, χάπενινγκ αλλά και πολλές εκπλήξεις!

tango

Την πρώτη μέρα (13/2) στο επίκεντρο θα βρεθεί το τάνγκο, ο πιο φλογερός και δημοφιλής λατινοαμερικάνικος χορός σε συνεργασία με το Tango Acropolis Festivals, ενώ τη δεύτερη (14/2) η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο της συναυλίας Love Stories (συμπαραγωγή ΜΜΑ-ΚΟΑ), θα ερμηνεύσει διάσημες μελωδίες από κλασικές ταινίες με θέμα τον έρωτα.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Τango en Εrοs

megaroon

Xoρό μέχρι… τελικής πτώσεως προτείνει το Μέγαρο στους ερωτευμένους κάθε ηλικίας που θέλουν να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο… αλλιώς, με τo ολοήμερο αφιέρωμα Tango en Εrοs που φιλοξενείται σε διαφορετικούς χώρους του ΜΜΑ το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 τα ξημερώματα και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μαθήματα τάνγκο και χάπενινγκ με ελεύθερη είσοδο (12:00 – 19:30) στο Φουαγιέ των Μουσών αλλά και κινηματογραφικές προβολές στην Αίθουσα MC2 (13:00 – 18:30), καθώς και η μουσικοχορευτική παράσταση En Eros – Τango Αcropolis Show στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, με τη συμμετοχή του Κουιντέτου Tangarto και χορευτικών ζευγαριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς (20:30 – 22:00).

Επίσης, στην Αίθουσα Banquet διοργανώνεται η εκδήλωση Νοche de Τango y Milonga (22:30 – 3:00), με ζωντανή μουσική από το Hamburg Tango Quintet και χορό για όλους ώς τα ξημερώματα!

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

valentines

Τη 14η Φεβρουαρίου (19:30), ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και των ερωτευμένων κατά την «παράδοση» των τελευταίων χρόνων, επέλεξε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για να αφηγηθεί με τον τρόπο της «Ερωτικές ιστορίες» («Love Stories»)υπό τη μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

Η συναυλία, η οποία συγκεντρώνει μερικές από τις διασημότερες και πολυαγαπημένες μελωδίες που σφράγισαν τη σχέση εμβληματικών ζευγαριών του παγκόσμιου κινηματογράφου, εντάσσεται στον φετινό θεματικό κύκλο της ΚΟΑ με απογευματινές «Συναυλίες για νέους από 8 ώς… 108 ετών» και πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε συνεργασία με το European Film Philarmonic Institute

Όλες οι μελωδίες που θα ακουστούν προέρχονται από παλαιότερες ή νεότερες, αλλά πάντως κλασικές πλέον και πολυβραβευμένες, ταινίες που σφράγισαν την εποχή τους. Και βέβαια πρόκειται για μελωδίες που ουσιαστικά «συμπρωταγωνίστησαν» με μερικά από τα διασημότερα ζευγάρια στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά. Διότι πώς θα ήταν η παθιασμένη, όλο ένταση και υπαινιγμούς, σχέση της Σκάρλετ Ο’ Χάρα (Βίβιαν Λη) και του Ρετ Μπάτλερ (Κλαρκ Γκέιμπλ) στο κλασικό «Όσα παίρνει ο άνεμος» χωρίς τη μουσική του Μαξ Στάινερ; Τι μουσική υπόκρουση θα είχε το φλογερό τάνγκο του τυφλού αντισυνταγματάρχη Φρανκ Σλέιντ (Αλ Πατσίνο) με την Γκαμπριέλ Ανουάρ στο remake (1992) της ταινίας «Άρωμα γυναίκας», αν όχι το περίφημο (και χρησιμοποιημένο πολλάκις στο σινεμά) τάνγκο του 1935 «Por una cabeza» με την υπογραφή του μεγάλου Κάρλος Γαρδέλ; Και πώς η Ζενεβιέβ (Κατρίν Ντενέβ) θα ερωτευόταν τον Γκυ (Νίνο Καστελνουόβο) στις «Ομπρέλες του Χερβούργου» (Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες το 1964) χωρίς τις μελωδίες και τα τραγούδια του Μισέλ Λεγκράν σε στίχους του Ζακ Ντεμύ που υπέγραφε και τη σκηνοθεσία;

Η συναυλία θα αρχίσει με την εισαγωγή του Μαξ Στάινερ για το σάουντρακ του «Όσα παίρνει ο άνεμος» (1939). Η ιστορική ταινία του Βίκτορ Φλέμινγκ είχε αποσπάσει 8 βραβεία Όσκαρ, όχι όμως και αυτό για τη μουσική επένδυση του Στάινερ –αν και υπήρξε υποψήφιος. Παρόλα αυτά οι μελωδίες του είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες και εμβληματικές στην ιστορία του σινεμά του 20ού αιώνα.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΏ.