Tι έμαθα σήμερα!!

Είχα μια λιγούρα σήμερα να φάω ζελεδάκια. Ξέρετε εκείνα με τα αρκουδάκια, τις κοκακολίτσες, τα κερασάκια, και όλα τα συναφή. Τελικά δεν πήρα και αντιστάθηκα στον πειρασμό, αλλά στη διαδρομή για το σπίτι άρχισα να σκέφτομαι πόσο υγιεινά είναι, και για τους μεγάλους αλλά ειδικά για τα παιδιά, πόσες χρωστικές που έχουν, και ο συλλογισμός μου έφτασε στο σημείο να αναρωτιέμαι πώς φτιάχνοται. Και αυτό θα εξερευνήσουμε σήμερα μέσω του μεγάλου θείου μας, του θείου Google!

zele4

Είμαι οπτικοακουστικός άνθρωπος, και αφού βρήκα βίντεο για να λύσω την απορία μου είμαι πολύ χαρούμενη. Και σας το παραθέτω παρακάτω και σας προειδοποιώ πώς είναι στα αγγλικά. Όμως θα ήθελα να σας πω κάποια πράγματα περιληπτικά.

zele5

Αρχικά θα ήθελα να τονίσω πώς μιλάμε για μια εργατική αλυσίδα με μηχανήματα και στο τέλος αυτής ανθρώπους. Έτσι σε ένα μεγάλο κάδο ρίχνουν ζάχαρη σε υγρή μορφή και προσθέτουν γλυκόζη ή ζελατίνη, άχνη ζάχαρη, άμυλο ή σιρόπι καλαμποκιού (που χρησιμοποιείται σαν φυσική κόλλα) και χρώμα ζαχαροπλαστικής και όλα αυτά ανακατεύονται και τη βράζουν στους 115 °C. Ταυτόχρονα, με το άμυλο φτιάχνουν καλούπια σε διάφορα σχήματα από ζελεδάκια, και αφού είναι έτοιμα αυτά, τα γεμίζουν με το μείγμα ζάχαρης του κάδου. Οι θήκες με τα ζελεδάκια μπαίνουν σε ένα θάλαμο για να στεγνώσουν/ σταθεροποιηθούν για τουλάχιστον 12-15 ώρες. Έπειτα, οι θήκες αναποδογυρίζονται και τα ζελεδάκια ‘πέφτουν’, το άμυλο πέφτει αλλά χρησιμοποείται ξανά. Ώρα για λίγο καθάρισμα από το άμυλο, και φυσικό λάδι για να τους δώσει αυτή την ωραία γυαλάδα. Παίρνουν το δρόμο για να συσκευαστούν και είναι έτοιμα!

https://www.youtube.com/watch?v=6wbzZhMitMI