Η μαγεία των ταξιδιών

Αν με ρωτούσε κάποιος τι θα μπορούσε να κάνει για να βελτιώσει τη ζωή του, θα του απαντούσα ότι μόνο τα ταξίδια μπορούν να εκπληρώσουν αυτήν την επιθυμία.

taxidi

Είναι μαγευτικό πόσα μπορείς να μάθεις όταν ταξιδεύεις συχνά και σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Ξεφεύγεις επιτέλους από την καθημερινότητα του σπίτι- δουλεία, δουλειά- σπίτι και αν τύχει βόλτα το Σάββατο. Όταν ταξιδεύεις χάνεις την αίσθηση του χρόνου και απλά «βυθίζεσαι» σε μια θάλασσα όπου όλα είναι διαφορετικά για σένα. Διαφορετικός πολιτισμός, κουλτούρα, έθιμα, παραδόσεις που σε κάνουν να βγεις από τον μικρόκοσμο σου και να συνειδητοποιήσεις ότι μπορεί να είμαστε πολύ διαφορετικοί αλλά ταυτόχρονα είμαστε ίδιοι.

« Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο, και αυτός που δεν ταξιδεύει διαβάζει μόνο μία του σελίδα.» είχε πει ο Άγιος Αυγουστίνος και πραγματικά σε αυτήν την πρόταση συμπεριλαμβάνεται η ουσία του να ταξιδεύεις. Τα ταξίδια εκτός από πληροφορίες και γνώσεις σε εφοδιάζουν και με καλούς φίλους. Είναι απίστευτο πόσο εύκολα «ανοίγονται» οι άνθρωποι στους άλλους όταν δν βρίσκονται κοντά στην πατρίδα τους. Δεν έχουν διαφορές, είναι όλοι ταξιδιώτες.

Οι άνθρωποι όταν ταξιδεύουν μαθαίνουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Συνειδητοποιούν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους, τις ικανότητες τους, τι τους ευχαριστεί να κάνουν και τι όχι και έτσι εξελίσσονται. Συν ότι τα ταξίδια περιορίζουν το άγχος και την πίεση της ημέρας και σου δίνουν «τροφή» για σκέψη.

Ταξιδέψτε όσο περισσότερο μπορείτε. Γευτείτε ότι διαφορετικό υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο. Νιώστε την ευχαρίστηση ενός ταξιδιού.

«Ανακαλύψτε, Ονειρευτείτε, Εξερευνείστε.»

————

Άννα Κουτούγερα