Top 5 προορισμοί στην Ελλάδα για τις Απόκριες

Οι Απόκριες πλησιάζουν και για πολλούς από μας αποτελούν μία από τις καλύτερες περιόδους της χρονιάς που τις περιμένουμε αγωνιωδώς. Κι αυτό γιατί είναι συνδεδεμένες με διάφορα έθιμα ανά την Ελλάδα, έχοντας ως κοινό  παρανομαστή φυσικά τις μεταμφιέσεις αλλά και τα μέχρι πρωίας πάρτι.

Αξίζει λοιπόν να δούμε τους 5 top προορισμούς, οι οποίοι θεωρούνται ιδανικοί για όποιον θέλει να ζήσει στο αποκορύφωμά τους τις Απόκριες.

Οι προορισμοί αυτοί είναι:

1. Η Πάτρα:

c1

Το Πατρινό Καρναβάλι είναι ένα από τα πιο γνωστά παγκοσμίως και μάλιστα, ένα από τα πιο δημοφιλή. Ξεκίνησε από τον 19ο αιώνα και εξελίχτηκε σταδιακά σε ένα από τα μεγαλύτερα happenings της πόλης που κάθε χρόνο οι κάτοικοι της και όχι μόνο το περιμένουν αγωνιωδώς. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στη μεγάλη παρέλαση της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς.

2. Το Ρέθυμνο:

c2

To Καρναβάλι του Ρεθύμνου είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας. Κάθε χρόνο διοργανώνεται με πολύ όρεξη από τους κατοίκους. Οι κεντρικοί δρόμοι του Ρεθύμνου στολίζονται κατάλληλα για το μεγάλο αυτό πάρτι. Η Μεγάλη Παρέλαση αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού, μιας και συμμετέχουν σε αυτή πάνω από 5000 άτομα.

3. Η Ξάνθη:

c3

Το φαντασμαγορικό Καρναβάλι της Ξάνθης διαδραματίζεται σε latin ρυθμούς! Πέρα από την παρέλαση με τα άρματα, πραγματοποιούνται και θεατρικές παραστάσεις που τιμούν την παράδοση του τόπου. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, αναβιώνει το έθιμο του «κάψιμου του Τζάρου» μέσα σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα από πυροτεχνήματα.

 4. Η Νάουσα:

c4

Το Καρναβάλι της Νάουσας φημίζεται για το έθιμο, όπου την Κυριακή της Αποκριάς υπό τους χαρακτηριστικούς ήχους του νταουλιού και του ζουρνά, ένα μπουλούκι με «γενίτσαρους» περιφέρεται στους δρόμους της πόλης. Την τελευταία Κυριακή γίνεται ένα μεγάλο φαγοπότι που διαρκεί ως την επόμενη ημέρα, καθώς οι δρόμοι δρόμοι γεμίζουν με γλυκίσματα και παραδοσιακά εδέσματα.

5. Η Κέρκυρα:

c5

Το Καρναβάλι της Κέρκυρας διαθέτει ενετικές και αρχαιοελληνικές επιρροές και είναι περισσότερο για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, όπου ο τελάλης βγαίνει στην πόλη με το «όρντινο» ανά χείρας και διαλαλεί την άφιξη του Σιορ Καρνάβαλου.