Μηχανή αναζήτησης για παιδιά Kiddle

Η νέα ,φιλική στα παιδιά, μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο αποδεικνύεται ως μία διαφορετική, καινοτόμα και πολύ ασφαλής για τα παιδιά κίνηση. Δημιουργήθηκε μέσα στο 2014 από την Google και απαντά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kiddle.co.

kiddle3

Συνήθως δεν είναι και η καλύτερη ιδέα να αφήνονται τα παιδιά μόνα και ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο καθώς εκτίθενται σε πολλά παράξενα και απίστευτα ενοχλητικά πράγματα που θα σόκαραν ακόμα και ενήλικες.

Το Kiddle συνδυάζει το φίλτρο ασφαλούς αναζήτησης της Google σε συνδυασμό με τον έλεγχο φράσεων-λέξεων κλειδιών. Βασικά, αποτρέπει τα παιδιά από το να πραγματοποιούν αναζητήσεις για συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις, και μπλοκάρει ορισμένες τοποθεσίες ώστε να μην εμφανίζονται στα αποτελέσματα.

kiddle4

Όταν ένα παιδί πατάει μία λέξη η φράση στη μηχανή αναζήτησης τα πρώτα τρία αποτελέσματα που εμφανίζονται είναι ασφαλείς ιστοσελίδες, γραμμένες ειδικά για παιδιά, οι οποίες τσεκάρονται από τους εκδότες του Kiddle. Τα επόμενα τέσσερα έχουν περιεχόμενο γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα. Τέλος τα επόμενα οχτώ έχουν φιλτραριστεί από την Google safe search.

Αυτή η μηχανή αναζήτησης δίνει την αίσθηση ανακούφισης στους γονείς καθώς νιώθουν ότι τα παιδιά τους είναι προστατευμένα και ασφαλή. Οι ιστοσελίδες και το περιεχόμενό τους είναι προορισμένα για παιδιά.