9 + 1 Προγράμματα που χρειάζεστε μετά το format του Υπολογιστή σας

Έχεις πισι και αυτό αποφάσισε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να σου κάνει το δύσκολο και να σου σπάσει τα νεύρα με τα κολλήματα του;; Χρήσιμα tips για να κάνεις φορμάτ.

Έχεις κάνει ενέργειες να το επισκευάσεις αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα; Είτε είναι ιός, είτε κάποια ασυμβατότητα προγραμμάτων, είτε τα Windows Vista / 10, ένα φορμάτ ή μια επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι ότι πρέπει. Δεν ξέρεις να κάνεις φορμάτ μόνος σου;; κανένα πρόβλημα! Πλέον ο καθένας μας έχει τουλάχιστον ένα φίλο που σκαμπάζει από υπολογιστές και ένα φορμάτ μπορεί να το κάνει.

FORMAT

Φτάνοντας στο μονόδρομο του φορμάτ.

format23

Πριν προχωρήσετε σε οτιδήποτε σιγουρευτείτε ότι έχετε σώσει όλα τα αρχεία σας σε κάποιον εξωτερικό δίσκο/ Dropbox /email etc ώστε να τα ανακτήσετε αργότερα. Αν έχετε ήδη έτοιμα setup από προγράμματα που θα χρειαστείτε, αποθηκεύστε τα και αυτά , αν όχι, για αυτό έχουμε το ίντερνετ.

Κάθε νέος υπολογιστής, πέρα από τους drivers που είναι ξεχωριστοί για κάθε μοντέλο υπολογιστή και εταιρεία, και συχνά εγκαθιστουνται μόνοι τους, χρειαζόμαστε μερικά στάνταρ προγράμματα. Ας δούμε ποια είναι τα βασικά.

1) Antivirus (υπάρχουν πολλά αξιόπιστα που δεν χρειάζονται αγορά)

2) Google Chrome (Πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο ιδιαίτερα γρήγορο και αξιόπιστο)

3) Winrar (πρόγραμμα για την αποσυμπίεση αρχείων)

4) Microsoft office (η επεξεργασία κειμένου αποτελεί μια βασική εργασία που κάνουμε στον υπολογιστή μας. Όλο και κάπου μας χρειάζεται!)

5) Skype (Εξ αποστάσεως επικοινωνία με γραπτά μηνύματα και δωρεάν βιντεοκλήσεων)

6) Βsplayer (Πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο -ισοδύναμα το vlc και το classic media player)

7) Ccleaner ή CleanMaster (Πρόγραμμα εκκαθάρισης του υπολογιστή από ανεπιθύμητα αρχεία)

8) ΑcrobatReader (Πρόγραμμα διαχείρισης PDF αρχείων)

9) Dropbox (Πρόγραμμα αποθήκευσης αρχείων στο διαδίκτυο – cloud – )

10) TeamViewer (Πρόγραμμα για απομακρυσμένο έλεγχο, κοινή χρήση επιφάνειας εργασίας και μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών).

Καλές εγκαταστάσεις! 