Μεγάλη η συμμετοχή αθλητών και πολιτών στον 5ο ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Περισσότεροι από 18.000 δρομείς ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από την Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κι άλλα κεντρικά σημεία της πόλης για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους τόσο στον ημιμαραθώνιο, όσο και στους αγώνες των 3 και 5 χλμ, των ΑΜΕΑ και των Special Olympics

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών ολοκληρώθηκε ο 5ος ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

marathonios

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων ενώ συμμετείχαν χιλιάδες δρομείς.

Περισσότεροι από 18.000 δρομείς ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από την Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κι άλλα κεντρικά σημεία της πόλης για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους τόσο στον ημιμαραθώνιο, όσο και στους αγώνες των 3 και 5 χλμ, των ΑΜΕΑ και των Special Olympics.

Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε για πέμπτη διαδοχική χρονιά, πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος, δεύτερος ο Χριστόφορος Μερούσης και τρίτος ο Κώστας Πούλιος.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ουρανία Ρεμπούλη κάνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των ημιμαραθωνίων. Δεύτερη η Αναστασία Καρακατσάνη και τρίτη η Μάγδα Γαζέα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων μαζί με την Περιφέρεια Αττικής διέθετε και πλούσιο κοινωνικό πρόγραμμα. Μέρος των εσόδων του αγώνα πρόκειται να διατεθούν για σκοπούς κοινωνικής αλληλεγγύης και αθλητικής ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων.

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τέθηκε σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του 5ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών και των τριών άλλων, μικρότερων αγώνων δρόμου.

————–

Πηγή: protothema.gr