Το ΟΠΑ για ακόμα μία φορά στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Η διεθνής λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS), μία από τις πιο σημαντικές λίστες στον κόσμο, συνεχίζει να κατατάσσει το ΟΠΑ σε εξαιρετικά υψηλές θέσεις. Η κατάταξη προέκυψε μετά από αξιολόγηση 4.230 Πανεπιστημίων, 113 εκατομμυρίων επιστημονικών αναφορών και 15.530 προγραμμάτων σπουδών.

οπα

Πιο συγκεκριμένα, το ΟΠΑ κατατάσσεται παγκοσμίως ανάμεσα στις θέσεις 101-150 στο πεδίο της Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, στις θέσεις 151-200 στα πεδία Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικής Επιστήμης και τέλος, στις θέσεις 301-350 στο πεδίο Επιστήμες της Πληροφορικής.

Για τις παραπάνω κατατάξεις λαμβάνονται στοιχεία από βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων (Scopus) που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από καθηγητές και ερευνητές των αξιολογούμενων πανεπιστημίων. Επίσης, συνυπολογίζονται τα εξής: ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος, η φήμη του τόσο στον χώρο της αγοράς, σύμφωνα με περισσότερες από 42.000 απόψεις διευθυντών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο με τη συμμετοχή περίπου 85.000 ακαδημαϊκών και, τέλος, η σχέση μεταξύ αριθμού φοιτητών και διδακτικού προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η κατάταξη αυτή προέκυψε παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος δείκτης έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια.

H παραπάνω σημαντική αναγνώριση του ΟΠΑ έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης κατάταξής του σε υψηλές θέσεις τόσο από τη λίστα Times Higher Education για τη διασύνδεσή του με τον ιδιωτικό τομέα, όσο και από τη λίστα Eduniversal για την ποιότητα των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.topuniversities.com/subject-rankings/2016.