Τι έμαθα σήμερα!

Ανοιξιάτικος καιρός και αποφάσισα να μαγειρέψω ριζότο με γαρίδες και διαφορα αλλα φρούτα της θάλασσας. Πήγα στο ψαρά και ρώτησα για φρέσκα οστρακοειδή. “Τα καλύτερα έχω” μου απάντησε και χαμογελώντας μου έκλεισε το μάτι λέγοντας : ” είναι και αφροδισιακά!”.
Tα οστρακοειδή ειναι αφροδισιακά! Αλήθεια ή Μύθος;

στρείδια

Mε μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο βλέπει κάποιος πως υπάρχουν δεκάδες αφροδισιακά συστατικά.Όσο αφορά τα οστρακοειδή, αυτά είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, o oποίος επηρεάζει την παραγωγή προγεστερόνης, αυξάνοντας την libido σε άνδρες και γυναίκες. Επιπλέον τα οστρακοειδή αυξάνουν την παραγωγή του μονοξειδίου του αζώτου, μιας ουσίας που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.

Παρ’όλα αυτά οι αποδείξεις για τη δράση των περισσότερων αφροδισιακών της φύσης δεν είναι επαρκείς, γεγονός που κάνει τους περισσότερους ειδικούς δύσπιστους για τη χρήση τους. Σύμφωνα με αυτή την οπτική, τα θαλασσινά και οστρακοειδή μπορεί να συνδέονται με ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό και με αύξηση των σεξουαλικών ορμονών, δεν αυξάνουν όμως σε μεγάλο βαθμό τη λίμπιντο.

Το βέβαιο είναι ότι ακόμα και αν τα θαλασσινά δεν συνδέονται στενά με τη διάθεση για σεξ, συστατικά τους μπορούν να βελτιώσουν την ερωτική επιθυμία.

Καλό βέβαια και το φαγητό, αλλά το πιο σημαντικό και διεγερτικό απ’όλα είναι το παιχνίδι του μυαλού!!
———–
Ζένια Αθανασίου