Ένας Πρίγκηπας ανάμεσα στους αγγέλους…..

Στο σερί των θανάτων για το 2016 έρχεται να προστεθεί ένας ακόμα θρύλος της Rock, pop, soul και funk μουσικής. Ο λόγος για τον Prince, ο οποίος χθες άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 57 ετών. Ήταν ένας από τους εμπορικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, που άνοιξε το δρόμο για ένα υπερβατικό νέο μέλλον της pop μουσικής, επηρεάζοντας καλλιτέχνες όπως η Madonna, Bruno Mars και Pharrell.

prince3

Ο Prince είχε νοσηλευτεί στο Ιλλινόις την περασμένη εβδομάδα, με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει πως πρόκειται για μια γρίπη, με την οποία ο Prince μαχόταν για εβδομάδες. Εξαιτίας αυτήν της γρίπης ακυρώθηκαν δύο συναυλίες της περιοδείας του «Piano and a Microphone».

Την Πέμπτη το πρωί, οι αρχές βρήκαν τον τραγουδιστή σε έναν ανελκυστήρα στο πάρκο του Paisley Studios του Chanhassen της Μινεσότα. Οι πρώτοι άνθρωποι που τον βρήκαν προσπάθησαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν ήταν σε θέση να τον αναβιώσουν. Απεβίωσε στις 10:07 π.μ. Στο γραφείο του Σερίφη της Κομητείας ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου του.

Ο Prince Rogers Nelson γεννήθηκε στη Μινεάπολη στις 7 Ιουνίου 1958. Ο πρωτοπόρος ερμηνευτής πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους, συνδυάζοντας rock, pop, funk και R & B επιδεικνύοντας μια τολμηρή και ιδιότυπη αίσθηση του στυλ. Κέρδισε επτά βραβεία Grammy και ένα βραβείο ‘Όσκαρ πρωτότυπου τραγουδιού για την ταινία του 1984 “Purple Rain”.

https://www.youtube.com/watch?v=0wA28BYbOME