Erasmus+ : Έως την 31η Μαΐου 2016 η προθεσμία για τις αιτήσεις

Mέχρι τις 31 Μαίου 2016 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αιτήσεις για το πρόγραμμα Erasmus+/Νεολαία.

Λίγα λόγια για το Erasmus+

erasmus

Το πρόγραμμα Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της ΕΕ για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία, και τον Αθλητισμό για το διάστημα 2014-2020.Στόχος του Erasmus+ είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει επτά έτη (2014-2020) και ο προϋπολογισμός του θα ανέλθει σε 14,7 δισ. ευρώ, δηλαδή, είναι αυξημένος κατά 40% σε σύγκριση με τα σημερινά επίπεδα δαπανών, αντανακλώντας τη δέσμευσης της ΕΕ να επενδύσει στους τομείς αυτούς.
Το Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες, άτυπες ομάδες, άτομα και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Νεολαίας να υλοποιήσουν μέσω των Βασικών Δράσεων πλήθος δραστηριοτήτων όπως Ανταλλαγές Νέων, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία, Στρατηγικές Συμπράξεις.
Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις Βασικές Δράσεις του Προγράμματος και πώς μπορείτε να συμμετέχετε στο Πρόγραμμα, παραδείγματα προγραμμάτων που έχουν υλοποιηθεί, καλές πρακτικές, νέα, ανακοινώσεις κα.

Περισσότερα EΔΩ.