Αφιέρωμα Evanescence

music

Το συγκρότημα Evanescence δημιουργήθηκε το 1995 από την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Amy Lee και τον πρώην κιθαρίστα Ben Moody στο Λιτλ Ροκ (Little Rock) του Αρκάνσας στις ΗΠΑ. Αφού ηχογράφησε δύο EP (Evanescence EP,Whisper/Sound Asleep EP) και το demo CD Origin, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 2003 το πρώτο του άλμπουμ, το Fallen, το οποίο πούλησε γύρω στα 7 εκατομμύρια αντίτυπα στις Η.Π.Α. και περισσότερα από 15 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Origin (2000)

Το Origin είναι το πρώτο άλμπουμ πλήρης διάρκειας των Evanescence από τη Bigwig Entreprises. Αν και πολλοί θεωρούν πως πρόκειται στην ουσία για το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος, η Amy Lee έχει δηλώσει πως πρόκειται για demo CD. Μετά την κυκλοφορία του, το 2000, διατέθηκε προς πώληση μονάχα για το κοινό της ιδιαίτερης πατρίδας του συγκροτήματος στο Little Rock, Αρκάνσας. Τυπώθηκαν μονάχα 2500 αντίτυπα, αλλά μετά την επιτυχία του γκρουπ, πειρατικές εκδόσεις του Origin άρχισαν να πωλούνται μανιωδώς.

Fallen (2003)

Για το πρώτο επίσημο άλμπουμ τους Fallen, οι Evanescence ηχογράφησαν ξανά τρία κομμάτια από το Origin. Τη στιγμή που τα “Whisper” and “My Immortal” έμειναν πρακτικά ίδια, το τραγούδι “Imaginary” άλλαξε πολύ δομικά και ακουστικά. Επιπροσθέτως, το συγκρότημα έπαιζε σε συναυλίες το “Even in Death”.

https://www.youtube.com/watch?v=YrqdXrKkVDE

Anywhere but Home (2004) – Live Album –

Κυκλοφόρησε το 2004 και στη συσκευασία περιλαμβάνεται ένα CD από κοινού με ένα DVD. Το δεύτερο περιλαμβάνει τη συναυλία του συγκροτήματος στο Le Zénith του Παρισιού, τα τέσσερα βιντεοκλίπ του συγκροτήματος από το προγενέστερο άλμπουμ τους «Fallen», καθώς και υλικό από παρασκήνια. Το CD περιλαμβάνει τα τραγούδια της συναυλίας και ένα πρωτύτερα ακυκλοφόρητο τραγούδι με τίτλο «Missing», που κυκλοφόρησε διεθνώς ως single. Ανάμεσα στα τραγούδια που υπάρχουν στη συλλογή είναι και το «Breathe No More», από το soundtrack της ταινίας «Elektra», το «Farther Away», και η διασκευή από το συγκρότημα του τραγουδιού των Korn, «Thoughtless».

The Open Door (2006)

Το 2006, μετά την αποχώρηση του Moody, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερό του άλμπουμ, με τίτλο The Open Door το οποίο πούλησε 5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Evanescence (2011)

To άλμπουμ Evanescence αποτελεί το τρίτο κατά σειρά για το συγκρότημα, μετά το The Open Door. Αρχικά η κυκλοφορία του είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2010, αλλά αναβλήθηκε λόγω διαφόρων συνθηκών, που οδήγησαν το συγκρότημα σε επιμήκυνση του χρόνου προετοιμασίας, καθώς και στην αλλαγή παραγωγού. Η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας ήταν τελικά η 7η Οκτωβρίου 2011. Ο δίσκος έφτασε στο νούμερο 1 των αμερικανικών chart, την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του.