Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία!

Η Πορτογαλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού ούτε ο τραυματισμός και η αποχώρηση του φυσικού ηγέτη της, Κριστιάνο Ρονάλντο μόλις στο 25ο λεπτό στάθηκε ικανός να λυγίσει το αδάμαστο πνεύμα που έχει εμφυσήσει στο ιβηρικό συγκρότημα ο Φερνάντο Σάντος.

portugal

Το γκολ του Έντερ στο 109ο λεπτό «πάγωσε» το «Σταντ ντε Φρανς» κι έδωσε τη νίκη με 1-0 στους Πορτογάλους, που «ξόρκισαν» την κατάρα του 2004, νίκησαν τους «μπλε» ύστερα από 40 χρόνια και κατάκτησαν το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία τους παίζοντας στον τελικό, όπως και η Ελλάδα, στην έδρα του αντιπάλου της.

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα η Γαλλία έκανε ξεκάθαρη την πρόθεσή της να δείξει στους Ίβηρες ότι θα έπαιζε το ρόλο του «αφεντικού» σττη συνάντηση, αναλαμβάνοντας αμέσως την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο.

portugal2

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση και στο 104΄ οι Πορτογάλοι «λαχτάρισαν» τους οικοδεσπότες, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Κουαρέσμα ο Έντερ πήρε την κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Λορίς σε ασταθή απόκρουση, με τον Σανιά να απομακρύνει, ενώ στο 108΄ το φάουλ του Γκερέιρο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της γαλλικής ομάδας. Δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, ο Έντερ σόκαρε το «Σταντ ντε Φρανς» όταν έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια και με ξαφνικό συρτό σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς σφραγίζοντας τη μοίρα του ιστορικού για τους Πορτογάλους αγώνα.

Πηγή: tovima.gr