Pokemon Go: H νέα «τρέλα» που θα σε βγάλει από το σπίτι

Πριν λίγες μέρες, είδαμε το παρακάτω βίντεο, που ουσιαστικά μας εισάγει μια νέα πραγματικότητα στην οποία τα αγαπημένα μας Pokemon, δραπετεύουν από τις οθόνες και «κυκλοφορούν» στον έξω κόσμο, προκαλώντας μας να τα πιάσουμε.

Κατεβάσαμε λοιπόν το παιχνίδι, το οποίο είναι διαθέσιμο για Αndroid και ios συσκευές, και ξεκινήσαμε να κυνηγάμε Pokemon. Τα πρώτα τα συναντήσαμε μέσα στο σπίτι, να κάθονται στον καναπέ και να πετάνε αμέριμνα στο μπαλκόνι. Για να βρούμε όμως νέα Pokemon, έπρεπε να βγούμε από το σπίτι. Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να σε ειδοποιεί όταν ένα Pokemon βρίσκεται κοντά σου. Επίσης, στο χάρτη του παιχνιδιού, είναι επισημασμένα τα ψηφιακά «καταστήματα- PokéStops» όπου μπορείς να προμηθευτείς pokeballs και άλλα αντικείμενα.

pokemon3

Βγαίνοντας λοιπόν σεργιάνι στις γειτονιές, αρχίσαμε να περπατάμε προς μια τυχαία πορεία. Σε κάποιο σημείο, η συσκευή μας δονήθηκε και μας ενημέρωσε πως κάπου εκεί κοντά βρισκόταν ένα Pokemon. Πλησιάζοντας το Pokemon, άνοιξε η κάμερα του κινητού και είδαμε έναν ψηφιακό Meowth να είναι απέναντί μας και να μας κοιτάει. Η διαδικασία για να τον πιάσουμε ήταν αρκετά εύκολη. Τον στοχεύεις με τη ψηφιακή σου pokeball, και του ρίχνεις. Με αυτόν τον τρόπο μόλις προσθέσαμε ένα Pokemon στη συλλογή μας. Όταν φτάσουμε στο Level 5, θα μπορούμε να ενταχθούμε σε ομάδες και να ανταγωνιστούμε άλλους εκπαιδευτές δίνοντας μάχες.

Για να βρεις ορισμένα Pokemon (που είναι πιο σπάνια), θα πρέπει να κοπιάσεις. Πχ. Pokemon του νερού εντοπίζονται κοντά σε πηγές με νερό (θάλασσες, λίμνες, ποτάμια), Pokemon της νύχτας κυκλοφορούν μόνο τη νύχτα κτλ.

Η επιρροή του Pokemon Go, είναι τόσο μεγάλη ώστε έχουν προκύψει τέτοιου είδους επιγραφές:

pokemon

pokemon2

Κυνηγήστε υπεύθυνα.