INNOVATHENS Summer Labs

INNOVATHENS Summer Labs

Έως τις 23 Ιουλίου 2016

Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Summertime and the…learning is easy! Ιούλιος στην Αθήνα; Μήπως έχεις πολλά να μάθεις πριν τις διακοπές; Έλα στο INNOVATHENS!

summerlabs

Για 2 εβδομάδες φέτος το καλοκαίρι, από τις 11 ως τις 23 Ιουλίου, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS διοργανώνει για πρώτη φορά εντατικά Summer Labs ενηλίκων, προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να αναπτύξεις νέες δεξιότητες και να έρθεις σε επαφή με σύγχρονα εργαλεία, όπως το Digital Marketing, το Adobe InDesign, το Adobe Photoshop και το WordPress, που κάνουν ένα βιογραφικό ενημερωμένο και ελκυστικό. Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις να κατασκευάζεις μια ιστοσελίδα, να σχεδιάζεις το δικό σου περιοδικό, να επεξεργάζεσαι φωτογραφίες ψηφιακά και να γνωρίσεις όλα τα μυστικά του digital marketing και branding, σε περιμένουμε στο INNOVATHENS!

Δες αναλυτικά τα εργαστήρια που ακολουθούν:

Adobe InDesign | 18-20 Ιουλίου

Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς

O κύκλος των εργαστηρίων στοχεύει στην εκμάθηση των βασικών τεχνικών του Adobe InDesign και περιλαμβάνει τις ενότητες:

 • Layout Σελίδας

 • Δημιουργία πρότυπων σελίδων

 • Δημιουργία στηλών

 • Εισαγωγή κειμένου

 • Επεξεργασία κειμένου

 • Εισαγωγή εικόνων

 • Αλληλεπιδραση κειμένου και εικόνων

 • Αυτοματοποίηση ροής εργασίας

 • Επεξεργασία και δημιουργία χρωμάτων

 • Κλείσιμο PDF για την εκτύπωση

Ημερομηνίες: 18-20 Ιουλίου 2016
Ώρες: 14:00- 17:00

Κόστος: 40 € (early bird), 50 € (booking)

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Για κρατήσεις, πατήστε εδώ.

Adobe Photoshop | 18-22 Ιουλίου

Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς

Κύκλος εργαστηρίων που στοχεύει στην εκμάθηση των τεχνικών επεξεργασίας εικόνων μέσω του Photoshop, του διάσημου λογισμικού Adobe.

Αρχικά, θα εξοικειωθούμε με την ψηφιακή φωτογραφία και τα χρώματα ενώ θα γίνει, παράλληλα, μια εισαγωγή στο πρόγραμμα και, μέσα από μεθοδικά βήματα και απλά παραδείγματα τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, θα έρθουμε σε επαφή με διαφορετικά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών. Μέχρι το τέλος των μαθημάτων, θα μπορούμε να κάνουμε βασική χρήση του Photoshop, να πραγματοποιούμε χρωματικές και τονικές διορθώσεις εικόνων, να αλλάζουμε διαστάσεις και να ρετουσάρουμε τις φωτογραφίες μας.

Ημερομηνίες: 18-22 Ιουλίου 2016
Ώρες:
10.00-14.00

Κόστος: 60 € (early bird), 70 € (booking)

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Για κρατήσεις, πατήστε εδώ.

WordPress | 21-23 Ιουλίου

Εισηγητής: Τάκης Μπουγιούρης

Το WordPress είναι μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων παγκοσμίως με εκατομμύρια ιστότοπους να βασίζονται σ’ αυτό. Είναι ιδιαίτερα φιλικό τόσο στο χρήστη όσο και στον developer για να αναπτύξει πάνω του ιστοσελίδες και υπηρεσίες. Αποτελεί ιδανικό εργαλείο για να ξεκινήσει κανείς τα πρώτα του βήματα στο web design αλλά και εξαιρετική επιλογή για πιο σύνθετες λύσεις και συστήματα.

Στο καλοκαιρινό εργαστήριο WordPress, θα μάθουμε βασικές αρχές σχεδιασμού και κατασκευής ιστοσελίδων, καθώς και ό,τι είναι απαραίτητο για να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε δημιουργικά πάνω στο WordPress. Θα ξεκινήσουμε με μια σύντομη εισαγωγή στις δυνατότητες της πλατφόρμας, στα συστατικά της στοιχεία και το οικοσύστημα γύρω απ’ αυτήν ενώ θα συνεχίσουμε με μια αναφορά στις βασικές τεχνολογίες που είναι απαραίτητες στην κατασκευή ιστοσελίδων. Στο τέλος του εργαστηρίου, θα γνωρίζουμε πώς εγκαθιστούμε το WordPress, πώς το παραμετροποιούμε έτσι ώστε να το φέρουμε στα μέτρα μας και θα μπορούμε να δημιουργήσουμε την πρώτη μας εταιρική ή προσωπική ιστοσελίδα.

Αν θέλεις να «λερώσεις» τα χέρια σου με τεχνικά θέματα και να μάθεις νέα πράγρατα, τότε το εργαστήριο WordPress είναι ιδανικό για σένα!

Ημερομηνίες: 21-23 Ιουλίου 2016
Ώρες:
16.00-19.00

Κόστος: 40 € (early bird), 50 € (booking)

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Για κρατήσεις, πατήστε εδώ.

*Το early bird για όλα τα INNOVATHENS Summer Labs ισχύει μέχρι τις 4 Ιουλίου.

 

Λίγα λόγια για τους εισηγητές των INNOVATHENS Summer Labs

 • Νίκος Γαζετάς

Ο Νίκος Γαζετάς είναι graphic designer και εκπαιδευτής λογισμικού γραφιστικής με σημαντικές συνεργασίες και εκπαιδεύσεις στις μεγαλύτερες εταιρίες της Ελλάδας (Πλαίσιο, Κολλέγιο Αθηνών, ΟΠΑΠ κ.ά.). Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια για την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, το Design Athens, το Graphic Stories Cyprus και τα τελευταία 11 χρόνια είναι σταθερός συνεργάτης του κολλεγίου τέχνης και design ΑΚΤO. Παράλληλα, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο σχεδιασμό εντύπων και ψηφιακών εφαρμογών, το branding κ.α. Τα τελευταία χρόνια, είναι Certified Expert της Adobe και Certified Instructor των προγραμμάτων Photoshop και InDesign.

 • Τάκης Μπουγιούρης

Ο Τάκης Μπουγιούρης γεννήθηκε το 1979, αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πληροφοριακά Συστήματα του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Τμήμα Πληροφορικής το 2006. Συνεργάστηκε, από το 2003, με την εταιρεία Δαίδαλος Πληροφορική σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και στην ανάπτυξη έργων του ελληνικού ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αναπτύσσοντας συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (content management systems – CMS). Το 2006 πήρε μέρος στη startup Atlantis-IST, με αντικείμενο την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών διαχείρισης ενέργειας κτιρίων. Ξεκίνησε να ασχολείται με το WordPress το 2007 και το 2010 (συν)ιδρύει μαζί με φίλους τη Nevma, εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων και ανάπτυξης εφαρμογών διαδικτύου, ένα από τα πρώτα web agencies στην Ελλάδα με εξειδίκευση στο WordPress. Είναι ιδιαίτερα ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας του WordPress, διοργανωτής του meetup WordPress Athens και του συνεδρίου WordCamp.