Τι παίζει στη Θεσσαλονίκη;

Τι παίζει στη Θεσσαλονίκη;

Προτάσεις ψυχαγωγίας για Αύγουστο και Σεπτέμβριο στη συμπρωτεύουσα

thesssalonii

Τέλος οι διακοπές; Επιστροφή στην πόλη; Μην απογοητεύεσαι. Υπάρχουν πάντα ενδιαφέρουσες δραστηριότητες να γεμίσουν τον χρόνο σου και να σου χαρίσουν ευχάριστες στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη θα είναι γεμάτη με μουσικές, συναυλίες, θερινά σινεμαδάκια, παραστάσεις και εκδηλώσεις όλων των ειδών που καλύπτουν όλα τα γούστα και δε θα αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Για να δούμε λοιπόν τι παίζει αυτές τις μέρες στην πόλη:

  • Στις 18/8 στις 21.00, το βράδυ της Αυγουστιάτικης πανσελήνου ο Βασίλης Λέκκας θα μας χαρίσει μοναδικές μελωδίες στην συναυλία του με τίτλο «Στο Φως του Φεγγαριού» που θα πραγματοποιηθεί στον κήπο της κεντρικής εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου. Οι επισκέπτες επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις υπαίθριες εκθέσεις του μουσείου όχι μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και μεταμεσονύκτια. Η είσοδος είναι δωρεάν.
  • 23/8-28/8 θα πραγματοποιηθεί φέτος το 3ο Taratsa International Film Festival. Περισσότερες από 100 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους από 37 χώρες θα προβληθούν σε 7 ταράτσες της πόλης με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα με το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και σειρά εκδηλώσεων, ενώ με τη λήξη του θα γίνει η βράβευση των καλύτερων ταινιών.
  • Στις 29/8 στις 21.00 η Θεσσαλονίκη έχει την τιμή να υποδέχεται το Διονύση Σαββόπουλο και την Ελένη Βιτάλη σε μία μοναδική συναυλία στο Φράγμα Θέρμης. Οι δύο μεγάλοι τραγουδιστές θα μας ξεσηκώσουν μέσα από ένα θέατρο τραγουδιών που εμπνεύστηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος και πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο “Κύτταρο Live” της Αθήνας. Εισιτήριο: 13€
  • Το 2ο Φεστιβάλ Δάσους έχει ξεκινήσει ήδη από την 1η Ιουνίου και θα συνεχιστεί ως τις 9/9 με πολυάριθμες παραστάσεις και συναυλίες στο Θέατρο Δάσους, το Θέατρο Γης, το Βασιλικό Θέατρο και το Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μεταξύ των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται: η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή στις 29/8 και 30/8, ο “Πλούτος” του Αριστοφάνη στις 31/8 και 1/9 και η “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη στις 8/9 και 9/9 στο Θέατρο Δάσους.
  • Την 1η του Σεπτέμβρη και ώρα 21.00 ο Κωστής Μαραβέγιας με νέο άλμπουμ με τίτλο “Κατάστρωμα”, μας προσκαλεί όλους σε μία μεγάλη συναυλία με πανηγυρικό χαρακτήρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Είσοδος: 12€ (προπώληση), 14€ (πόρτα)
  • Την ίδια μέρα αλλά και στις 2/9 και 3/9 στις 15 στο Θέατρο Κήπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την ξεκαρδιστική κωμωδία του Νίκου Μουτσινά «Κόκο…Μπλόκο». Τι συμβαίνει όταν ο Μάνος, ο Πάνος, η Άνια, η Μάνια, η Βάνια και η Μαρίνα βρίσκονται στη Φολέγανδρο; Ασταμάτητες παρεξηγήσεις και ανατροπές μέχρι το τέλος. Εισιτήριο κανονικό: 15 €, μειωμένο (Φοιτητικό, Παιδικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ): 12€
  • Στις 10/9 και 11/9 στην πόλη μας διοργανώνεται η μεγάλη γιορτή των fans της πανάρχαιας τέχνης της δερματοστιξίας. Το 3ο Thessaloniki Tattoo Convention θα λάβει χώρα στο Block33 από τις 12.00 το μεσημέρι ως τα μεσάνυχτα με ημερήσιο εισιτήριο 5€ και δωρεάν είσοδο για παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έκθεση σχεδίων, graffiti show, και πολλούς διαγωνισμούς.
  • Τέλος, στις 30/9 και στη 1/10 στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπέζος, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη και η Ανδριάνα Μπάμπαλη θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο με τις ωραιότερες μουσικές και τραγούδια που σημάδεψαν τις δεκαετίες 1930, 1940, 1950. Τραγούδια μεγάλων Ελλήνων σύνθετων, από τον Αττίκ, τον Γιαννίδη και τον Χαιρόπουλο, μέχρι τον Σουγιούλ, τον Μουζάκη και τον Χιώτη. Τιμές εισιτηρίων: 35€, 30€, 25€, 20€, 15€ (μαθητικά, φοιτητικά, κάτοχοι κάρτας ανεργίας, ΑμεΑ)

——-

Χρύσα Γούτα