Η ομάδα Aeolus θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Τέξας!

Τίποτα δεν είναι απίθανο αμα ξέρεις πως έχεις πασχίσει για να το πετύχεις . Με όρεξη για δημιουργία και εξέλιξη οι μαθητικές ομάδες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων τοσιτσειου Αρσακείου Εκάλης και των εκπαιδευτηρίων Μωραΐτη κάνουν κοινή συνεργασία για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό F1 in schools . Μαθητές απ’ όλο τον κόσμο δημιουργούν τις δικές τους ομάδες στα πρότυπα της F1, με στόχο όχι μόνο να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν το ταχύτερο υπό κλίμακα «μονοθέσιο», αλλά παράλληλα να δημιουργήσουν μια πλήρως λειτουργική ομάδα αναπτύσσοντας μια σειρά δεξιοτήτων.

14203034_10205162756866917_548927945_o

Πρώτος σταθμός όλων των ομάδων για την χώρα μας ήταν οι πανελλήνιοι αγώνες που τους δώσανε το εισιτήριο ώστε η κοινή ομάδα συνεργασίας Aeolus (Αίολος) να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Austin του Texas τον προσεχή Οκτώβρη, στην πίστα που φιλοξενεί και τον αγώνα της Formula 1.

Αποκλειστικός χορηγός της ομάδας αποτελεί η Bosch Hellas η οποία βοηθάει τους μαθητές να εκτελέσουν το Project τους. Λόγω του χαρακτήρα της ως μια εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας η Bosch δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει τους μαθητές στον παγκόσμιο διαγωνισμό του F1 in Schools.
Επίσης σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια των παιδιών παρέχει και η Norton Rose Fulbright.

Τα μονοθέσια των ομάδων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό χρησιμοποιούν για την ώθηση τους μία αμπούλα που περιέχει CO2 υπό πίεση. Ο εξελιγμένος σχεδιασμός και η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια επιτρέπουν σε αυτά τα ξεχωριστά μοντέλα να καλύπτουν την μήκους 24μ. διαδρομή σε χρόνους που προσεγγίζουν μόλις το 1’’. Βέβαια η Ελληνική ομάδα μετά από κόπους και προσπάθεια τεσσάρων ετών αποσκοπεί στην κατάκτηση ενός νέου παγκόσμιου ρεκόρ.