Κουλούρι Θεσσαλονίκης!
Εύκολο,γρήγορο και νόστιμο σνακ!
Τα υλικά είναι:
- 2kg αλεύρι,70% σκληρό
- 500g αλεύρι super Αμερικής
- 100g μαργαρίνη σκληρή
- 50g αλάτι, 150g ζάχαρη
- 75g μαγιά νωπή (δια 2 ξερή)
- 140g νερό
Εκτέλεση: Ζυμώνω όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ με γάντζο,αφού πρώτα έχω αραιώσει το νερό,τη μαγιά και τη ζάχαρη.Νερό κρύο βρύσης. Για περίπου 10-12 λεπτά. Οταν πάρω λείο και ομοιογενές ζυμάρι,αποσύρω το κάδο και αφήνω το ζυμάρι στο πάγκο να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά. Κόβω σε κομμάτια της αρεσκείας μου περίπου 80g και ανοίγω σε 3 διαδοχικές φορές φιτίλια. Βουτάω σε ζαχαρόνερο καi σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 200 °C για περίπου 25-30 λεπτά. Στοφάρω για 10 λεπτά αν το θέλω πιο αφράτο.