Menu

Κουλούρι Θεσσαλονίκης!

Κουλούρι Θεσσαλονίκης!

Εύκολο,γρήγορο και νόστιμο σνακ!

koulouru

Τα υλικά είναι:

  • 2kg αλεύρι,70% σκληρό
  • 500g αλεύρι super Αμερικής
  • 100g μαργαρίνη σκληρή
  • 50g αλάτι, 150g ζάχαρη
  • 75g μαγιά νωπή (δια 2 ξερή)
  • 140g νερό

Εκτέλεση: Ζυμώνω όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ με γάντζο,αφού πρώτα έχω αραιώσει το νερό,τη μαγιά και τη ζάχαρη.Νερό κρύο βρύσης. Για περίπου 10-12 λεπτά. Οταν πάρω λείο και ομοιογενές ζυμάρι,αποσύρω το κάδο και αφήνω το ζυμάρι στο πάγκο να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά. Κόβω σε κομμάτια της αρεσκείας μου περίπου 80g και ανοίγω σε 3  διαδοχικές φορές φιτίλια. Βουτάω σε ζαχαρόνερο καi σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 200 °C για περίπου 25-30 λεπτά. Στοφάρω για 10 λεπτά αν το θέλω πιο αφράτο.

Leave a Reply

Exit mobile version