Ανοίγει η αυλαία για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

Σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, ανοίγουν οι πόρτες του 22ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας. 12 ημέρες και 180 ταινίες είναι ιδανικές για τους λάτρεις του Κινηματογράφου.

nyxtes

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ιδρύθηκε από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών με σκοπό να φωτίσει άγνωστες πτυχές του ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, να αναδείξει τις καλύτερες από τις μεγάλες ταινίες της σεζόν, προτείνοντάς τις στους θεατές, και να γίνει η ιδανική εισαγωγή κάθε κινηματογραφικής σεζόν. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προσφέρει στο ελληνικό κοινό την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τον ανεξάρτητο αμερικανικό, ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο κινηματογράφο.

Το Φεστιβάλ χωρίζει τις ταινίες του σε διακριτές κατηγορίες. Οι φετινές κατηγορίες είναι: Διεθνές Διαγωνιστικό, Μουσική και Φίλμ, Τα αγαπημένα των Φεστιβάλ, Ντοκιμαντέρ (Stranger Than Fiction), Μετά τα Μεσάνυχτα (After Hours), Πρεμιέρες Ελληνικών Ταινιών, Ελληνικές Μικρές Ιστορίες – Διαγωνιστικό, Μικρές Ιστορίες, Ειδικές Προβολές, Η Αισθηματική Αγωγή του Νίκου Τριανταφυλλίδη, Αφιέρωμα στον Λουί Μαλ, Μέρες Ιταλικού Σινεμά, Spotlight στη Μάρεν Άντε, Spotlight στον Τομάς Βασιλέφσκι, Minority Report: Το Σινεμά Αγκαλιάζει τις Μειονότητες.

Δείτε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ:

Οι κινηματογραφικές αίθουσες που φιλοξενούν τις προβολές του Φεστιβάλ είναι οι ακόλουθες: Δαναός 1 & 2, ΙΝΤΕΑΛ, ODEON ΟΠΕΡΑ 1 & 2 και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από το www.viva.gr .

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο σάιτ του φεστιβάλ: http://www.aiff.gr/default.asp?catid=11252 .