Οι εκδηλώσεις του τριημέρου: 23-24-25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ 23-24-25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

upcoming25

ΔΩΡΕΑΝ  ΔΡΩΜΕΝΑ 

Από τις 23 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται οι Ευρωπαικές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, με ελεύθερη είσοδο. Επίσης το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  περιλαμβάνει μουσική, χορό, θέατρο,εκθέσεις, κινηματογράφο, βιωματικά εργαστήρια κ.α. Το κεντρικό θέμα είναι:  Οι διωγμοί , η βία και η ανεκτικότητα.

1ο ΦΕΣΤΙΦΑΛ  ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ  ΤΕΧΝΩΝ στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης στην Πλατεία Αμερικής. Σκοπός είναι η γνωριμία με το χώρο των τεχνών αυτού του είδους, γι’ αυτό θα υπάρξει ποικιλία δραστηριοτήτων με κέντρο το σκίτσο. Το παρόν θα δώσουν καλλιτέχνες που διαπρέπουν στα κόμικς, το animation, το grafiti, το τατουάζ, κ.τ.λ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του φεστιβάλ  http://www.appliedartsfestival.com.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

ΘΕΑΤΡΟ: Οι ” Όρνιθες” του Αριστοφάνη , η sold out παράσταση του Νίκου Καραθάνου σε live streaming από την Κεντρική Σκηνή της Στέγης για όσους δεν προλάβανε να την απολαύσουν ζωντανά.  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδεθείς στο sgt.gr στις 20:30.

ΜΟΥΣΙΚΗ:

  • Η LP που είναι γνωστή μέσα από την επιτυχία της ‘ Lost on you” έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στην Τεχνόπολη. 
    Στις 8 μ.μ στο Μουσείο   Μικρασιατικού Ελληνισμού τραγούδια για τους πρόσφυγες με τον τίτλο: Τραγούδια των κοινών κόσμων. 

events2

  • Στις 8.30 το βράδυ ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας στο Άλσος της Νέας Σμύρνης και την ίδια ώρα στο Κήπου του Μεγάρου Μουσικής μια παράσταση κλασσικής μουσικής με τίτλο ” Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του”.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Εκεί μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα διάφορα περίπτερα που θα στηθούν και να γνωρίσουν από κοντά 12 ξένες γλώσσες που αντιστοιχούν σε  Ευρωπαϊκές Χώρες.  Θα είναι μια μεγάλη γιορτή που θα περιλαμβάνει θέατρο,τραγούδι,και χορό από τις πρεσβείες και παρουλωσσών στην Τεχνόπολησίαση γεύσεων από το Σουηδικό Ινστιτούτο. Ώρες λειτουργίας από τις 10 το πρωί  μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

events3

ΜΟΥΣΙΚΗ:  

  • Συναυλία  με συμβολικό χαρακτήρα και πρώτη εμφάνιση της MOYSA- Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.
  • Ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος στο Βεάκειο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

ΜΟΥΣΙΚΗ:

  • Στο SIX D.O.G.S στο Μοναστηράκι ένα release party με τους SKANDAL 
  • Συναυλία Ethnik Jazz στο Νομισματικό Μουσείο.
  • Ο Χρήστος Ραφαηλίδης και ο Δημήτρης Καλαντζής στο Gazarte – Roof Stage

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ WHEELING2HELP, η πιο μεγάλη γιορτή εθελοντισμού στην Αθήνα στην Τεχνόπολη από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα άτομα με αναπηρία , για το περιβάλλον , την υγεία και τον εθελοντισμό.

events4