Crowdhackathon #Insurance

Crowdhackathon #Insurance

1-2 Οκτωβρίου 2016

@INNOVATHENS

crowd

Στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2016 διοργανώνεται στο INNOVATHENS – Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, ο διήμερος διαγωνισμός καινοτομίας Crowdhackathon #Ιnsurance με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products – MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης. Το Crowdhackathon #Insurance 2016 διοργανώνεται από την εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, την Ethosmedia (www.ethosmedia.eu) και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS (www.innovathens.gr), στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας Crowdhackathon (www.crowdhackathon.com).

Καλούμε νέους επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον ασφαλιστικό & χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο Crowdhackathon #Insurance στις 01-02 Οκτωβρίου 2016 και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο των ασφαλειών.

Οι διαγωνιζόμενοι θα σχηματιστούν σε ομάδες προκειμένου να μπορούν στο χρονικό πλαίσιο των τριάντα έξι (36) περίπου ωρών που δίνεται να αναπτύξουν την εφαρμογή τους σε βαθμό Minimum Viable Product MVP ή/και επιχειρησιακές λύσεις για τον τομέα της ασφάλισης και τις σχετικές υπηρεσίες.

Στόχο του διαγωνισμού αποτελεί η ανάπτυξη καινοτόμων και χρήσιμων εφαρμογών (apps) από τους διαγωνιζόμενους που θα σχηματιστούν και θα συνεργαστούν σε ομάδες, καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα που παράγουν αξία για τους χρήστες και τις εταιρείες που θα τις αξιοποιήσουν. Στο crowdhackathon #insurance με θέμα την ασφάλιση, στοχεύουμε στο να παραχθεί καινοτομία μέσα από τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών (apps) – Insurance innovation. Να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή εταιρία που θα συμβάλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας. Στο τέλος του διήμερου διαγωνισμού θα παρουσιαστούν εφαρμογές που προωθούν την κοινωνική καινοτομία και αλληλεγγύη – Social innovation – Social solidarity.

Βραβεία

Τα βραβεία που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι πολύ δελεαστικά για όλους τους διαγωνιζόμενους και προκαλούν νέους ανθρώπους να συμμετέχουν και να κερδίσουν!

Περισσότερα θα προστεθούν μέχρι την έναρξη του διαγωνισμού καινοτομίας. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις στο microsite της διοργάνωσης: www.crowdhackathon.com/insurance

Πιο συγκεκριμένα θα δοθούν ανάμεσα στα άλλα:

1ο χρηματικό βραβείο: Δύο χιλιάδες ευρώ (2.000 €)

2ο χρηματικό βραβείο: Χίλια πεντακόσια ευρώ (1.500 €)

3ο χρηματικό βραβείο: Χίλια ευρώ (1.000 €)

Συμμετοχή

Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους και υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις ανά ρόλο για τις οποίες ισχύει το μοντέλο first come – first served. Για την είσοδο στο χώρο απαιτείται προηγουμένως εγγραφή μέσω της πλατφόρμας της διοργάνωσης http://crowdhackathon.com/insurance

Στο Crowdhackathon υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής με τους ακόλουθους ρόλους:

  • Διαγωνιζόμενοι που αποτελούν και τους κύριος ενδιαφερόμενους της διοργάνωσης για υλοποίηση των εφαρμογών με θέμα τον γενικότερο ασφλαιστικό τομέα. Αποτελούν τους διαγωνιζόμενους και μπορεί να είναι προγραμματιστές, αναλυτές, designers, σύμβουλοι κοκ. Διαγωνίζονται σε ομάδες από 2 – 5 άτομα (επιθυμητό).

  • Μέντορες από τον ασφαλιστικό και επιχειρηματικό τομέα για την καθοδήγηση και υποστήριξη των διαγωνιζόμενων.

  • Δημοσιογράφοι, τους οποίους χαιρόμαστε να έχουμε μαζί μας για να καλύπτουν την δράση.

  • Εθελοντές που υποστηρίζουν πάντα την διοργάνωση και είναι σημαντικό κομμάτι αυτής.

  • Πάροχοι δεδομένων (data owners). Φορείς που θα διαθέσουν δεδομένα για αξιοποίηση και μπορούν να προέρχονται από το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

  • Επισκέπτες, οι οποίοι αποτελούνται από στελέχη εταιριών, φορείς του δημοσίου τομέα και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και δεν διαγωνίζονται, αλλά παρακολουθούν την εξέλιξη των υλοποιήσεων, τις παρουσιάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Στη σελίδα εγγραφής περιλαμβάνονται οι παραπάνω τύποι εισιτηρίων. Μπορείτε να γραφτείτε και απευθείας εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/crowdhackathon-insurance/. Στους συμμετέχοντες θα παρέχεται γρήγορο διαδίκτυο καθώς και ρεύμα για σύνδεση υπολογιστών, χώρος εργασίας (τραπέζι), υλικό από τους υποστηρικτές και χορηγούς, φαγητό, αναψυκτικά, ενώ θα πρέπει να έχουν τον δικό τους υπολογιστή καθώς και πολύμπριζα. Μετά το πέρας του διαγωνισμού, όσοι παρευρέθησαν και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης θα λάβουν πιστοποιητικά συμμετοχής! Περιμένουμε την συμμετοχή σας άμεσα!