Από Ελλάδα… Κύπρο!

Όλοι οι Έλληνες μαθητές οι οποίοι γνωρίζουν τι θέλουν να ακολουθήσουν για την επαγγελματική τους πορεία ,καλούνται από το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Εξετάσεις οι οποίες είναι ψυχοφθόρες για την πλειοψηφία των μαθητών και πολλές φορές αιτία να μην ακολουθήσουν την πορεία που ποθούσαν. Όντας μια τέτοια μαθήτρια και αποφασισμένη να μην ξαναπεράσω από τη  διαδικασία των πανελληνίων, άρχισα να ψάχνω άλλους τρόπους να ακολουθήσω το όνειρο μου. Σκέφτηκα πως αυτό που θα ήταν καλύτερο ήταν κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο , όμως στην Ελλάδα δεν έχουμε.

greece_cuprus

Που αλλού θα έβρισκα πανεπιστήμιο με τον κλάδο που ήθελα, να διδάσκεται στην ελληνική γλώσσα με τα ελληνικά δεδομένα και να είναι το πτυχίο μου αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος;;

Η απάντηση ήταν εύκολη και δύσκολη ταυτόχρονα..Κύπρος! Εύκολη καθώς μπορείς να ακολουθήσεις την επαγγελματική καριέρα που ονειρευόσουν με τα έξοδα που θα είχες και ως φοιτητής σε μια άλλη πόλη της Ελλάδας και με μια πιο σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση καθώς αυτά τα πανεπιστήμια δεν ενδιαφέρονται μόνο για τους σπουδαστές τους  αλλά φροντίζουν και  για την πρόσληψη των αποφοίτων τους με βάση το βαθμό  απολυτηρίου  τις δυνατότητες  και τις προτιμήσεις τους . Βέβαια καλείσαι να τα αφήσεις όλα σχεδόν πίσω : οικογένεια, φίλους, σχέσεις κλπ.

students

Η καριέρα όμως απαιτεί θυσίες και ρίσκα … Όποιος είναι πρόθυμος να τα πάρει είναι σίγουρο πως δε θα χάσει!

——–

MarQueenni