Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και μαθητικές παρελάσεις σε Αθήνα, Πειραιά και όλες τις μεγάλες πόλεις, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

pic

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στις 11 το πρωί στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του Πάνου Καμμένου.

Με τις ομιλίες του τις δύο προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μηνύματα προς την ΠΓΔΜ, την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα και έκανε σαφές πως «παρά την κρίση, εμείς οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε όλα τα εθνικά μας δίκαια. Χωρίς εκπτώσεις, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς παραχωρήσεις».

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο βρίσκονται στον Άγιο Ευστράτιο για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου.

Στο μήνυμά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Στη μακραίωνη ιστορία μας δώσαμε κοινούς αγώνες με εθνική ομοψυχία, πίστη και αυταπάρνηση. Και νικήσαμε. Γίναμε προμαχώνας ελευθερίας μέσα στη δίνη ενός καταστροφικού πολέμου. Και αντέξαμε.

»Σήμερα, είναι δική μας ευθύνη να μη ζήσουν οι νεότερες γενιές την αναπύρωση του φασισμού, του μίσους και του διχασμού. Δικό μας καθήκον να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Δικό μας χρέος να προχωρήσουμε μπροστά με συνεννόηση και αυτοσυνειδησία».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.