ΦΟΙΤΗΤΗΣ: Πώς θα περάσεις καλά, χωρίς πολλά λεφτά!

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως όσα περισσότερα λεφτά ξοδέψεις, τόσο πιο καλά θα περάσεις. Ευτυχώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο!

Πέρα του ότι τα πιο όμορφα πράγματα είναι δωρεάν, υπάρχουν άπειρες λύσεις για κάποιον, ειδικά φοιτητή που δεν έχει τα δικά του λεφτά και το χαρτζιλίκι των γονιών είναι περιορισμένο ή δουλεύει με τους μισθούς που όλοι ξέρουμε σήμερα.

Να λοιπόν 6 προτάσεις που θα σου λύσουν τα χέρια για όλο τον μήνα για να μη ξεμείνεις τις τελευταίες μέρες και είσαι ταπί και ψύχραιμος!

1. Μαγείρεψε στο σπίτι.

%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%822
Προμηθεύσου μια φορά την εβδομάδα τα βασικά υλικά από ένα σουπερ μαρκετ, κάνε και μια έρευνα για προσφορές που παίζουν παντού και είσαι έτοιμος. Με κάποια προϊόντα μπορείς να φτιάξεις διάφορα φαγητά.

2. Happy- hour.
Τα περισσότερα μαγαζιά πλέον έχουν καθιερώσει κάποιες ώρες και προσφέρουν φαγητό ή ποτό σε προσφορά.

3. Το πάσο σου.

%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82_%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%ad%cf%82_%cf%80%cf%89%cf%82_%ce%b8%ce%b1_%ce%be%ce%bf%ce%b4%ce%ad%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82_%ce%bb%ce%b9%ce%b3%cf%8c
Με αυτό κι αν κερδίζεις εκπτώσεις! Είτε σε εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς, είτε σε θέατρο, ειτε σε ρούχα, ότι κι αν σκεφτείς να κάνεις μη ξεχάσεις μαζί τη φοιτητική σου ταυτότητα.

4. Το κινητό σου.
Κι αυτό αν είσαι γραμμένος σε κάποιο καρτοκινητό σου προσφέρει πολλά πράγματα 1+1 για σένα και την παρέα σου. Σινεμά, καφέ, παγωτό και άλλα πολλά. Εκμεταλλεύσου το!

5. Μείνε και λίγο σπίτι.

%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%823
Μπορεί να είσαι της άποψης ότι αν δεν βγεις και δεν το ξενυχτήσεις τώρα τότε πότε, αλλά δεν έγινε και κάτι αν μείνεις μια μέρα και μέσα. Μπορείς εξάλλου να το εκμεταλλευτείς και να διαβάσεις λίγο για την σχολή σου. Και γενικά να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν να τα κάνεις μόνος και χαλαρώνεις έτσι.

6. Η “άγια” λίστα.

%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%824
Οι υποχρεώσεις, οικονομικής φύσεως, είναι πολλές. Και τα λεφτά με ένα συνήθως ανεξήγητο τρόπο φεύγουν πολύ γρήγορα. Την μια μέρα έχεις 20ευρω την άλλη τίποτα. Τι θα σε σώσει λοιπόν; Μια λίστα με τα έξοδα σου. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρεις τι ξοδεύεις και που έχοντας τον έλεγχο.