Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη σοκολάτα που λιώνει; Νομίζω κανείς!
Για αυτό και μεις σας δίνουμε την συνταγή για ένα σουφλέ σοκολάτας που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Τα υλικά για να δέσει το γλυκό:
- 250 γρ κουβερτούρα (μισή μισή με γάλακτος)
- 250 γρ βούτυρο χρυσό
- 250 γρ φαριν απ κοσκινισμένο
- 200 γρ ζάχαρη
- 4 βανίλιες
- 7 αυγά
- Μισή πρέζα αλάτι
Η εκτέλεση..ένα βήμα πριν την απόλαυση το σουφλέ:
Χτυπάμε το μισό βούτυρο με την ζάχαρη και ξεχωριστά λιώνουμε το άλλο μισό με τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το αλάτι και τους κρόκους. Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.