Γιατί η ηλεκτρική σκούπα είναι κίνδυνος για την υγεία;;

Tην έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Την χρησιμοποιούμε τακτικά. Κι όμως! Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία μας.

Μελέτες έχουν δείξει πως όταν απομακρύνουμε τα σκουπίδια από το πάτωμα και τα χαλιά με την ηλεκτρική σκούπα αυτή αφήνει πίσω της ένα λεπτό στρώμα νέφους σκόνης. Αυτό όμως το νέφος περιέχει βακτήρια και μούχλα.

%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b1_%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae_%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%82_%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1

Οι ειδικοί λοιπόν προειδοποιούν πως τα βακτήρια και τα σπόρια της μούχλας μπορεί να εξαπλώσουν το άσθμα και την αλλεργική ρινίτιδα σε όσους μένουν μέσα στο σπίτι.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, όταν η ηλεκτρική σκούπα περνάει πάνω από τα σκονισμένα χαλιά και έπιπλα, μπορεί να μαζέψει τα μόρια των μικροοργανισμών και να τα διασπείρει στον αέρα «σαν αεροζόλ».

Μάλιστα, οι ερευνητές προειδοποιούν πως με τον ίδιο τρόπο «μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες τους πάσχοντες από αλλεργίες, τα βρέφη και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα».

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε εμείς για όλα αυτά. Οι ειδικοί συνιστούν στους πάσχοντες από αλλεργίες ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό να αποφεύγουν να καθαρίζουν με ηλεκτρική σκούπα τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικείοι τους. Καλό μάλιστα θα είναι να ξαναμπαίνουν στο σπίτι αφού περάσει λίγη ώρα από το καθάρισμα ώστε να κατακαθίσει η σκόνη που θα έχει σηκωθεί.

Πηγή: healthview.gr