ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ!

Συγκεκριμένα οι ημέρες των απεργιών είναι:

Τρίτη 15/11 από την έναρξη της βάρδιας ως τις 10:00

Παρασκευή 18/11 12:00 ως 16:00

Δευτέρα 21/11 από την έναρξη της βάρδιας ως τις 10:00

Τετάρτη 23/11 12:00 ως 16:00

Παρασκευή 25/11 από την έναρξη της βάρδιας ως τις 10:00

%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%bf

Οι εργαζόμενοι στα ΣΤΑ.ΣΥ εξήγγειλαν και σχετική ανακοίνωση:

Η μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από ένα συντονιστικό όργανο των Αστικών Συγκοινωνιών σε ένα διευθυντήριο, που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, αντιπαραγωγικού, γιγαντιαίου Ομίλου. Ταυτόχρονα προκαλεί αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα στη ΣΤΑ.ΣΥ και στην ΟΣΥ, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας των μετακινήσεων ενώ αφήνει να φανεί στο… βάθος η εκχώρηση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες.

%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%bf2

Γι’ αυτό, το λόγο από τη πρώτη συνάντηση με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ θέσαμε το θέμα του νόμου 4337/2015, με τον οποίο θεσμοθετήθηκαν τα σχέδια του προηγούμενου Δ.Σ του ΟΑΣΑ υπό τον κ. Δημητριάδη και αφορούν στην συγχώνευση υπηρεσιών της ΣΤΑ,ΣΥ και της ΟΣΥ υπό τον ΟΑΣΑ. Ωστόσο, παρά τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις, που έχουν εκφραστεί από τα Σωματεία, η κυβέρνηση και ο ΟΑΣΑ συνεχίζουν να προχωράνε στη δημιουργία ενός Ομίλου- τέρας.

Μάλιστα, ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης δεν ανταποκρίθηκε στο γραπτό αίτημά μας, με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2016, για την πραγματοποίηση συνάντησης, που θα μας επέτρεπε να κάνουμε διάλογο και να τον ενημερώσουμε, αναλυτικά, για τις θέσεις μας. Είναι σαφές ότι οι επιθυμίες της διοίκησης του ΟΑΣΑ για την εξασφάλιση ρόλου το επόμενο διάστημα μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Αυτό που έχει σημασία είναι οι Εταιρίες των Αστικών Συγκοινωνιών να αναβαθμιστούν, να αναπτυχθούν και να παρέχουν βέλτιστο συγκοινωνιακό έργο. Η υποβάθμιση των εταιριών και των εργαζομένων μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους . Τα προσωπικά σχέδια (κρυφά και φανερά), που υπονομεύουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες θα ακυρωθούν στην πράξη από τους εργαζόμενους.