Ο Oμπάμα στην Αθήνα 15 και 16 Νοεμβρίου!

Αύριο πραγματοποιεί στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ  Ομπάμα, το πρώτο ταξίδι του, μετά την εκλογή του Ντόναλτ Τραμπ.. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι βεβαίως δρακόντεια. Από το Σάββατο ήδη έχουν έρθει 300  πράκτορες της CIA και της ασφάλειας του Ομπάμα.

%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b13

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκαν αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού. Επίσης 3.000 ‘Ελληνες αστυνομικοί θα κινητοποιθούν για να κυλήσει ομαλά η επίσκεψη του Ομπάμα αλλά θα υπάρχουν και ελεύθεροι σκοπευτές σε ταράτσες κτηρίων. Τέλος οι δρόμοι θα κλείνουν μισή ώρα πριν την κάθε μετακίνηση του Μπάρακ Ομπάμα.

Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου που θα πραγματοποιούνταν στην Πνύκα στις 16 Νοεμβρίου πιθανόν φαίνεται ότι  ακυρώθηκε. Τελικά θα γίνει στο ‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο λόγος είναι όπως λένε η κακοκαιρία, αν και από ότι φαίνεται οι πράκτορες του Ομπάμα δεν έκριναν αρκετά ασφαλή την τοποθεσία.

%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b1_%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82

Την Τρίτη μόλις φτάσει στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο  στο Προεδρικό Μέγαρο και στην συνέχεια με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από ομάδες αντιεξουσιαστών. Στο Πολυτεχνείο στις 17:00 η ΟΡΜΑ, στις 17:30 η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, στις 18:30 το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και αλλού.