14 χρονών κορίτσι που πέθανε από καρκίνο…κέρδισε το δικαίωμα να καταψυχθεί!

Μια Βρετανή ανήλικη στα δεκατέσσερα της που είχε μια σπάνια μορφή  καρκίνου έστειλε επιστολή στο δικαστή και ζητούσε από το δικαστήριο να της εφαρμοσθεί η μέθοδος της λεγόμενης κρυονικής.

%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae

Το κορίτσι πίστευε ότι αν το σώμα της καταψυχθεί και καταφέρει να διατηρηθεί, αν την επαναφέρουν αργότερα  στη ζωή,που θα υπάρχει η θεραπεία του καρκίνου, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία.

Επειδή το κορίτσι είναι ανήλικο ζητήθηκε από την μητέρα της να πάρει την απόφαση, η οποία ήταν  στο πλευρό της και την στήριξη, σε αντίθεση με τον πατέρα της.

Οι γονείς του κοριτσιού είναι χωρισμένοι και μάλιστα ο πατέρας της δήλωσε για την υπόθεση μεταξύ άλλων πώς και να ξυπνήσει η κόρη του μετά από εκατοντάδες χρόνια π.χ. 200 δεν θα γνωρίζει κανέναν, δεν θα έχει συγγενείς και πιθανόν να μην θυμάται τίποτα.

Ο δικαστής πάντως επισκέφτηκε την μικρή στο νοσοκομείο, την θαύμασε όπως είπε για το θάρρος της και ανέφερε πως αυτό το αίτημα είναι πρωτάκουστο για την Βρετανία αλλά ίσως και για όλο τον κόσμο.

Οι μοναδικές κατάλληλες εγκαταστάσεις κρυονικής στον κόσμο βρίσκονται στις ΗΠΑ και στην Ρωσία. Το κόστος ανέρχεται στις 43.000 ευρώ. Την μεταφορά του κοριτσιού στις ΗΠΑ, που άφησε την τελευταία του πνοή τον Οκτωβρίο, ανέλαβε μια εθελοντική οργάνωση.

Το βέβαιο είναι πως κανείς μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να πει τι παθαίνουν οι σοροί που υπόκεινται στην  κατάψυξη. Στην κρυονική η εφαρμοσμένη θερμοκρασία είναι στους μείον 130.

Τα λόγια της έφηβης πάντως ήταν χαρακτηριστικά στην επιστολή της όσο αφορά στην θέληση της για μια δεύτερη ευκαιρία : « δεν θέλω να ταφώ στο χώμα»