Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΣ

Η νέα σειρά του ALPHA που ήρθε φέτος στις οθόνες μας για να μας συνεπάρει και να μας δείξει έναν διαφορετικό από μας κόσμο.Να μας διδάξει την αγάπη, την αποδοχή, τον σεβασμό.

lexi

Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΣ είναι μια σειρά που επικεντρώνεται στον αυτισμό. Μας εξηγεί ότι δεν είναι μια ψυχική ασθένεια, αλλά έχει να κάνει με την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό και άλλες προφανώς τέτοιες ας τις πούμε ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει ένα άτομο.

Η ιστορία εξελίσσεται στην Κρήτη. Πρωταγωνιστές είναι μια οικογένεια η Ελένη και ο Γιάννης, οι γονείς, η κόρη τους Νατάσα και ο γιος του ο Παυλής που έχει αυτισμό. Επίσης ο παππούς ο Παύλος, ο αδερφός της Ελένης ο Βασίλης και η γυναίκα του η Ιωάννα που πρώτη αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον μικρό Παυλή.

Θα δούμε λοιπόν την άρνηση στην αρχή των γονιών να αποδεχθούν ότι ο Παυλής τους θέλει ειδική βοήθεια και στην συνέχεια την προσπάθεια όλης της οικογένειας να σταθεί στο πλάι του και να κατανοήσουν το δικό του κόσμο που περιστοιχίζεται από πολύ μουσική.

‘Ολοι μιλάνε με εξαιρετικά λόγια για αυτή τη νέα σειρά του καναλιού και μάλιστα πρόσφατα βραβεύτηκε από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου.

Η σειρά προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 21:50.