To πρωτοποριακό μοντέλο της BMW που παρκάρει μόνο του μόνο με ένα τηλεχειριστήριο [βίντεο]

Μια από τις πιο συναρπαστικές καινοτομίες της νέας σειράς 7 της BMW, είναι αυτή του self-parking που γίνεται από απόσταση, χρησιμοποιώντας ένα πρωτοποριακό μπρελόκ -κλειδί που διατίθεται μαζί με το αυτοκίνητο.

parking

Η τεχνολογία είναι η ίδια με αυτή του i8 και το μπρελόκ έχει ενδείξεις και πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο. Ενδείξεις και για το να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας χρησιμοποιώντας  το Remote Parking Function.  AdTech Ad

Αυτό ουσιαστικά θα σας βοηθήσει να παρκάρετε σ΄ένα πραγματικά πολύ στενό χώρο, τόσο στενό που  δεν θα μπορούσες  ν΄ανοίξεις τη πόρτα για να βγεις.  Επίσης αυτή η λειτουργία θα βοηθήσει εκείνους που έχουν γκαράζ  αλλά δεν υπάρχει ικανός χώρος για δύο αυτοκίνητα.

Το self-parking αποδείχθηκε βολικό και πρακτικό και σε άλλες ακόμη περιπτώσεις. Σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες ή ιατρικά προβλήματα που δεν τους επιτρέπουν να επιβιβαστούν και να αποβιβαστούν από το αυτοκίνητο αν η πόρτα δεν είναι ορθάνοιχτη, καθώς επίσης και στην τοποθέτηση μικρών παιδιών στα ειδικά καθισματάκια.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι για να μπορέσεις να βγάλεις το παιδί με ασφάλεια αλλά και άνεση χωρίς να τραυματίσεις τη μέση σου χρειάζεσαι χώρο μεγάλο, τόσο ώστε να ανοίγει όλη η πόρτα. 

Αν δεν τον βρεις τότε το self-parking είναι ιδανικό.

Πηγή: news247.gr