Συντριβή αεροπλάνου στην Κολομβία: Τουλάχιστον 75 νεκροί

Συναγερμός στην Κολομβία καθώς νωρίς το πρωί, ώρα Ελλάδος, έγινε γνωστό πως συνετρίβη αεροσκάφος με τουλάχιστον 81 επιβαίνοντες που εκτελούσε πτήση προς την πόλη Μεντεγίν. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 6 επιζώντες, ενώ η αστυνομία αναφέρει πως έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια 75 νεκροί.

aeroplano

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση τσάρτερ από την Βραζιλία προς την Μεντεγίν με ενδιάμεση στάση στην Βολιβία. Περίπου 30 χιλιόμετρα πριν το αεροδρόμιο χάθηκε η επαφή με τον πύργο ελέγχου και ο πιλότος προσπάθησε να το προσγειώσει.

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του αεροδρομίου, το αεροπλάνο αντιμετώπισε πρόβλημα στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος άδειασε τα καύσιμα λίγο πριν επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση προκειμένου να μην ανατιναχθεί το αεροσκάφος.

Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση τσάρτερ με την ομάδα της Βραζιλίας Τσαπεκόνσε, η οποια ταξίδευε για τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα στο Μεντεγίν προκειμένου να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.