Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

%ce%b3%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης μαθητές και φοιτητές-σπουδαστές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το «παρών» θα δώσουν και αναρχικά-αντιεξουσιαστικά μπλοκ. Επίσης, συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια. Επιπλέον, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκεται από χθες η αστυνομία, ενόψει των σημερινών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου οργανώνονται και σε: Θεσσαλονίκη (18.00, Καμάρα), Πάτρα (12.00, Παράρτημα), Βόλο (18.00, Θόλο), Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική), Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη), Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου) και Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ).

Πηγή: iefimerida.gr