Νέα βόμβα από το ΔΝΤ: Ανοίξτε τα καταστήματα όλες τις Κυριακές

Την πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων με ψήφιση νόμου μέσα στον Δεκέμβριο απαίτησε το ΔΝΤ από την κυβέρνηση.

ermou

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας», το Ταμείο με την αποστολή ενός email, την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, αιφνιδίασε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον παραλήπτη του, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η απαίτηση ήλθε την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου ετοιμαζόταν να κλείσει τα προαπαιτούμενα του τομέα ανταγωνισμού και της αγοράς με τους άλλους θεσμούς.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του Ταμείου, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές της «Ημερησίας», αξίωσαν από το υπουργείο τη νομοθέτηση, εντός του Δεκεμβρίου, της ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς και τις 52 Κυριακές. Υπενθύμισε δε, ότι επρόκειτο για σύσταση από την πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, η οποία δεν εφαρμόστηκε.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντέδρασε αρνητικά στην απαίτηση του ΔΝΤ, η οποία σημειωτέον ήλθε χωριστά από τους άλλους εκπροσώπους των δανειστών. Η ελληνική πλευρά απαντώντας στην πίεση των εκπροσώπων του Ταμείου έκανε γνωστό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας», πως επεξεργάζεται τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να καθοριστούν γενικά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια με βάση τα οποία μία περιοχή θα χαρακτηρίζεται τουριστική.

Πηγή: imerisia.gr