Καιρός: Χιονιάς “εξπρές” από το απόγευμα

Το κρύο δεν το βάζει εύκολα κάτω και θα κάνει αισθητή την παρουσία του από το απόγευμα με τον καιρό να χαλάει απότομα μετά από ημέρες καλοκαιρίας. Ένα βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί στο νότιο Ιόνιο από το μεσημέρι και καθώς αυτό θα μετατοπιστεί γρήγορα ανατολικά νοτιοανατολικά θα επιδεινώσει τον καιρό στην περιοχή μας κι έτσι από σήμερα και μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα νότια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας καθώς και στη νότια νησιωτική Ελλάδα.

%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%822

Όμως, από την Τρίτη το μεσημέρι παρά το γεγονός ότι το βαρομετρικό χαμηλό αυτό θα απομακρυνθεί προς την Κύπρο, θα συνδυαστεί με τις υψηλές πιέσεις από τα βόρεια Βαλκάνια και θα μεταφερθούν προς την περιοχή μας πολικής προέλευσης αέριες μάζες με απτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 με 12 βαθμών Κελσίου.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν φτάνοντας και τα 8 μποφόρ ενώ χιόνια θα πέσουν στα ανατολικά και κυρίως από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα πρώτα σε ορεινές περιοχές και σταδιακά και σε ημιορεινές ή και πεδινές-ημιπεδινές περιοχές.

Στην Αττική, περιμένουμε χιονοπτώσεις να σημειωθούν από το μεσημέρι της Τρίτης σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Κιθαιρώνα ενώ μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια ενώ δεν αποκλείεται να δουν χιονόπτωση για λίγο και πιο κεντρικές περιοχές του νομού.

Πηγή: newsit.gr