Σημαντικές ανακαλύψεις για το 2016: Η NASA ανακοίνωσε την ύπαρξη ενός φυσικού δεύτερου δορυφόρου

Σημαντικές ανακαλύψεις για το 2016: Η NASA ανακοίνωσε την ύπαρξη ενός φυσικού δεύτερου δορυφόρου με τροχιά γύρω από τη Γη.

nasa

Μέσα στο 2016, έγιναν πολλές επιστημονικές ανακαλύψεις, με πρώτη την ανακάλυψη ενός αστεροειδή που έχει μια σταθερή τροχιά γύρω από τη Γη. Αυτό το γεγονός, κάνει τον αστεροειδή έναν κοντινό και συνεχή σύντροφο της Γης ή καλύτερα, έναν δεύτερο δορυφόρο της.

Υπάρχουν πολλά αντικείμενα γύρω από τη Γη, όπως, διαστημικοί σταθμοί, δορυφόροι φτιαγμένοι από ανθρώπους και πολλά άλλα διαστημικά σκουπίδια, αλλά ως τώρα μόνο ένα φεγγάρι που μπορούμε να διακρίνουμε. Πλέον, η NASA έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη του 2016 ΗΟ3 αστεροειδή.

Η τροχιά του αστεροειδή βρίσκεται πολύ μακριά από τη Γη και έλκεται βαρυτικά περισσότερο από τον Ήλιο παρά τη Γη. Παρόλαυτά, η τροχιά του γύρω από τη Γη, γίνεται παράλληλα με την τροχιά του γύρω από τον Ήλιο. Το μέγεθος του 2016 ΗΟ3 είναι περίπου 40-100 μέτρα, πολύ μικρότερος από τον φυσικό μας δορυφόρο, την Σελήνη.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της ΝΑSA για τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στη Γη, Paul Chodas, ο αστεροειδής θα φύγει από την τροχιά του σε μερικούς αιώνες. Υπολογίζεται ότι βρίσκεται ήδη στην τωρινή του τροχιά για περισσότερο από έναν αιώνα.

Πηγή: imgur.com