Έκλεισε το ιστορικό φοιτητικό στέκι «Τηνιακό»

Εκατοντάδες φοιτητές έχουν περάσει από τα τραπέζια του παραδοσιακού καφενείου που λειτουργούσε εδώ και 80 χρόνια.

%cf%84%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf

Ήταν όλοι εκεί, ή σχεδόν όλοι. Όσοι το αγάπησαν, όσοι το γνώριζαν, όσοι πέρασαν εκεί χαρές και πίκρες. Έρωτες και απογοητεύσεις. Ήταν κι αυτοί που ήθελαν να θυμηθούν για τελευταία φορά τα φοιτητικά τους χρόνια.

Όλοι τους ήθελαν να πουν ένα αντίο. Ένα αντίο στο στέκι τους, ένα αντίο στο «Τηνιακό» που για περίπου 80 χρόνια ήταν εκεί στην συμβολή των οδών Ασημάκη Φωτήλα και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ήταν σαν μία νύχτα καλοκαιριού γεμάτη πειράγματα και γέλια, όμως το έβλεπες στα μάτια τους. Υπήρχε μία θλίψη, μια στεναχώρια.

Από νωρίς το απόγευμα άνθρωποι κάθε ηλικίας είχαν κατακλύσει το μαγαζί για να απολαύσουν τους μεζέδες και τη ζεστασιά του. Όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερος κόσμος, αψηφώντας το κρύο και την ορθοστασία μαζεύονταν στο μαγαζί και περίμεναν υπομονετικά παρότι οι δυνατότητες να εξυπηρετηθούν ήταν ελάχιστες.

Το «Τηνιακό» μετρούσε περίπου 80 χρόνια ιστορίας και βρισκόταν δίπλα από το κτίριο της «Αδελφότητας των Τηνίων στην Αθήνα». Στα χέρια των αδερφών Χουλιαρά πέρασε το 1974. Έκτοτε, θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια τόσο της περιοχής όσο και των φοιτητών καθώς συνδύαζε ποιότητα με πολύ χαμηλές τιμές.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.