Μακελειό στο Βερολίνο: 12 νεκροί, 48 τραυματίες – 23χρονος Πακιστανός ο δράστης

Η εφημερίδα Bild αναφέρει, επικαλούμενη πηγές των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, ότι ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο είναι ο 23χρονος Πακιστανός που ονομάζεται Νάβεντ Μπ. και είχε φθάσει στη Γερμανία πριν από έναν χρόνο.
Η αστυνομία του Βερολίνου γνωστοποίησε σε ανάρτησή της στο Twitter, ότι το φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος επισκεπτών στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, οδηγήθηκε εκεί από πρόθεση.

germany


Οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου έκαναν γνωστό επίσης ότι ο νεκρός άντρας που βρέθηκε στο φορτηγό, δεν είχε τον έλεγχό του οχήματος, όταν αυτό έπεφτε πάνω στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Το φορτηγό που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του κεντρικού Βερολίνου χθες βράδι, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 48, ήταν πιθανώς επίθεση, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας. 

germany2

Η αστυνομία είπε στον ιστότοπο Twitter ότι είχαν συλλάβει έναν ύποπτο και ότι άλλος ένας άντρας που επέβαινε στο φορτηγό σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω σε ένα πλήθος συγκεντρωμένο γύρω από παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια δοκιμάζοντας κρασί και λουκάνικα, στους πρόποδες της εκκλησίας στη μνήμη του κάιζερ Γουλιέλμου, στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου.
Η εθνικότητα του φερόμενου ως οδηγού του φορτηγού, ο οποίος εγκατέλειψε τον τόπο της επίθεσης και συνελήφθηκε αργότερα, παραμένει αδιευκρίνιστη, δήλωσε η αστυνομία.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τοπικές πηγές ασφάλειας σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ύποπτος που συνέλαβαν ήταν από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και μπήκε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο ως πρόσφυγας.
“Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο”, είπε η Έμα Ράστον, τουρίστρια, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. “Αρχίσαμε να βλέπουμε το επάνω μέρος ενός φορτηγού, που άρχισε να διακρίνεται (…) ενώ έπεφτε πάνω στα κιόσκια και τους ανθρώπους”, πρόσθεσε. Το φορτηγό της φάνηκε να προχωρά με ταχύτητα περίπου 65 χλμ/ώρα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του Βερολίνου 48 τραυματίες.

Περισσότερα ΕΔΩ.